30 Ekim 2017 04:52

SP'ye haciz koyduran Fatih Erbakan'dan yeni parti sinyali

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, yeni bir sağ muhafazakar parti kuracağına dair beklenen açıklamayı dün yaptı.

Paylaş

Babası Necmettin Erbakan'ın kurduğu Saadet Partisi'nin hesap ve araçlarına haciz koyduran Fatih Erbakan, yeni bir parti kuracağının sinyalini verdi.

Erbakan, uzun süredir beklenen "yeni parti" açıklamasını dün Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "Büyük Gençlik Buluşması"nda yaptı.

Aynı zamanda babasının doğum günü olan günde konuşan Erbakan, "Abdestimizi tazeleyeceğiz, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yapacak çok işimiz, atacak çok adımlarımız var" dedi.

Erbakan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise "40 yılın temellerini burada atıyoruz. Böylesine önemli bir programın gerçekleşmesinde emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

YENİ PARTİ UZUN SÜREDİR GÜNDEMDE

Erbakan, 2016 Haziran ayında Diriliş Postası'na verdiği röportajda SP'nin 'Milli Görüş' çizgisinden uzaklaştığını belirterek "babasının kendilerine bıraktığı ‘siyasi miras’ı devam ettirmeyi hedeflediğini" söylemişti.

Erbakan'ın bir süredir, başkanlığını yaptığı Erbakan Vakfı’nın bölge ve il toplantıları ile tüm Türkiye’yi dolaşarak babasının doğum günü olan 29 Ekim'de Ankara'da düzenlenecek toplantıyla yeni partiyi açıklayacağı konuşuluyordu.

ERDOĞAN VE AKP DESTEKLİYOR

Kulislerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın da Saadet Partisi'ni bölmesi muhtemel bu girişimi desteklediği belirtiliyordu. Fatih Erbakan'ın eski HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’ya bakanlık yolunu açan katılım sürecine benzer bir şekilde AKP’ye geçmeyi planladığı öne sürülüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özelleştirme karşıtı mücadeleye muhtarlardan destek

SONRAKİ HABER

Cipini yaktı, lastiklerini patlattı, gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...