06 Ekim 2017 07:24

Saadet'teki haciz krizi AKP'nin partiyi bölme girişimi mi?

İddiaya göre Saadet Partisi'ndeki kriz Fatih Erbakan'ın yeni parti girişimiyle ilgili. Bu girişimi AKP'nin el altından desteklediği öne sürülüyor.

Paylaş

Saadet Partisi'nin hesap ve araçlarına haciz koyduran Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın yeni parti kurma hazırlığında olduğu iddia edildi.

SAADET PARTİSİ'NDE NELER OLUYOR?

Saadet Partisi’nin Genel Merkez binası, gayrimenkulleri, banka hesapları ve Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun makam otomobilinin de aralarında olduğu araçlar, Milli Görüş’ün 2011'de ölen lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve damadı Mehmet Altınöz'ın yüzde 80 hissedarı olduğu ETAŞ şirketine ait.

Erbakan ve Altınöz, partinin Genel Merkez binasının kirasının ödenmemesi nedeniyle haciz işlemi başlattı. Saadet Partisi ise bu binaların ve gayrimenkullerin partiye ait olduğunu ifade etti.

Saadet Partisi'nin mallarının "güvenilir" kişilere ait şirketler üzerine yapılması, partinin kapatılması durumunda devletin bunlara el koyamaması için alınan bir tedbirdi.

SP'DEN HACZE TEPKİ

Bu sebepten Erbakan'ın oğlu ve damadının başlattığı haciz işlemine partinin Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, “Milli Görüş davası, Erbakan Hocamızın bize bıraktığı bir davadır. Burası da Milli Görüş’ün partisi, bu binalar da Milli Görüş’e ait binalardır, dolayısıyla da SP’nin kullanımındadır. Hesaplar ve araçlar da SP’nindir. Bunlar, üyelerimizin aidatlarıyla sağladığı katkılarla edinilmiş mal varlıklarıdır.

Onun için de her ne kadar bir şirket üzerine olsa da kimsenin şahsına ait değildir, camiaya aittir.

Genel merkezimizle ilgili bir tahliye kararı alınmıştı, biz üst mahkemeye başvurarak bu kararı durdurmuştuk.

Ama şu anda gayrimenkullerimiz, araçlarımız ve hesaplarımız üzerinde haciz işlemleri yürütülüyor. Genel Başkanımızın makam aracının haczedilmesi, hem de bunun için yakalama kararı talebi olması, camiamızı daha da üzdü...” tepkisini gösterdi.

AKİF BEKİ: 'DAVA'NIN GELDİĞİ NOKTA

Karar Yazarı Akif Beki, Fatih Erbakan ve Mehmet Altınöz'ün yasalar karşısında haklı olduğunu belirttiği bugünkü yazısında "İddia o ki ortada muvazaalı bir tapu var. Bina, Erbakan’a gönül veren ‘Milli Görüş’ sevdalılarının helal kazançlarından arttırdığı bağışlarla alındı deniyor. Yoksa, üzerine tapulu olduğu şahısların alın teriyle edinilmiş değil.  Sıradan bir mülkiyet anlaşmazlığı davası değil bu. Eğer iddia doğruysa, zırva tevil götürür de bu ‘alacak davası’ götürmez. Dilim varmıyor bile Milli Görüş siyasetine inanmış, adanmış garibanların fedakârlıklarının iç edilip üstüne konulmuş olabileceğini söylemeye. Nasıl yadırgamam, gel de yadırgama!...Delice, çılgınlar gibi yadırgıyorum ‘dava’nın geldiği son durağı. O derece vahim. Sözün bittiği yer, nokta!" yorumunda bulundu.

'HAYIRCI SAADET PARTİSİ'Nİ BÖLME GİRİŞİMİ' İDDİASI

Erbakan ve Altınöz'ün bu ani çıkışı merak uyandırırken BirGün'de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hayır cephesini bölmek için harekete geçtiği ve bunun adımlarından birinin de 'Hayır'cı Saadet Partisi'ni bölmek olduğu" iddia edildi.

Habere göre "Bir süreden beri başkanlığını yaptığı Erbakan Vakfı’nın bölge ve il toplantıları ile tüm Türkiye’yi dolaşan Fatih Erbakan’ın, babasının doğum günü olan 29 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek bir toplantıyla yeni parti için düğmeye basması bekleniyor. Kulislerde Oğul Erbakan’ın Saadet Partisi’ni bölmeye yönelik bu girişimine AKP’nin el altından destek verdiği konuşuluyor. Fatih Erbakan’ın da seçim sürecine girildiğinde eski HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’ya bakanlık yolunu açan katılım sürecine benzer bir şekilde AKP’ye geçmeyi planladığı öne sürülüyor."

YENİ PARTİ GİRİŞİMİ DAHA ÖNCE GÜNDEME GELMİŞTİ

Fatih Erbakan, 2016 Haziran ayında Diriliş Postası'na verdiği röportajda SP'nin 'Milli Görüş' çizgisinden uzaklaştığını belirterek "babasının kendilerine bıraktığı ‘siyasi miras’ı devam ettirmeyi hedeflediğini" söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Maden Mühendisleri: Halkın son kömürü özelleşecek

SONRAKİ HABER

Kırmızı bültenle aranan IŞİD'li İzmit'te yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...