27 Ekim 2017 06:06

Trabzon’daki Kur’an kursunda borulu dayak

Trabzon’da Kur’an kursundaki çocukların boruyla dövüldüğü ve harçlıklarının 50 TL’sine el konulduğu iddia edildi. Çocuklarda darp izlerine rastlandı.

Paylaş

Trabzon’un Of ilçesine bağlı Ballıca Mahallesi’ndeki Ballıca Kuran Kursu’nda hocaları H.T’nin kendilerini dövdüğünü iddia eden 13 yaşındaki M.Ç, 14 yaşındaki S.O.  ve 15 yaşındaki H.A, 24 Ekim günü, sabaha karşı Kur’an kursundan kaçarak 8 kilometre uzaklıktaki ilçe jandarma komutanlığına sığındı. 

Cumhuriyet’ten Ahmet Şefik’in haberine göre; çocuklar ifadelerinde Kur’an okuma hocası H.T’nin ezberde yanlış yaptıkları gerekçesiyle kendilerini sopa ve boru ile dövdüğünü, sabaha kadar ödev verilen bölümleri ezberleyememeleri halinde kendilerini “dayaktan öldüreceğini” söylediğini, korktukları için saat 04.00’te Kur’an kursu yurdundan kaçtıklarını, ilçede rastladıkları Of Belediyesi zabıta görevlisinin kendilerini jandarma ilçe komutanlığına getirdiğini söyledi. 

KORUMA ALTINDALAR

Öğrenciler, Kur’an kursunda sürekli dayak ve baskı olduğunu, ailelerinin gönderdiği küçük miktarlarda harçlıkların 50 TL’sinin her seferinde ceza olarak alındığını, işkence haline dönüşen bu ortamda kalmak istemediklerini söyledi. Yapılan ilk muayenede çocukların vücudun çeşitli yerlerinde darp izlerine rastlandığı öğrenildi. Çocuklar koruma altına alınırken, Of Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli, Of Müftülüğü tarafından da idari soruşturma başlatıldı.

Ballıca Kur’an Kursu yöneticisi Vahap Vahapoğlu, “Bunlar veliler tarafından zorla getirilen çocuklar. Buradan gitmek için her türlü iftirayı yapıyorlar” diyerek kendilerini savundu. Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, bu tür olayların giderek arttığına dikkat çekti, “tarikat, cemaat yurtlarından, Kur’an kurslarından gelen iç burkan haberlerin birinin şokunu atlatmadan diğerini yaşamaktayız’’ dedi.

AİLELERİNE TESLİM EDİLDİLER

DHA'nın haberine göre çocukların, Şırnak'tan gelen ailelerine teslim edildiği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MB faiz kararı ve ABD vize krizi nedeniyle dolar 3.84 lirada

SONRAKİ HABER

Beykoz'da silahlı kavga;1 ölü,3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa