İçerisinde insanlar varken evin yıkımına başlandı

Diyarbakır Sur’da Gündüz ailesinin yaşadığı evin içeride insanlar bulunurken yıkımına başlandı.

26 Ekim 2017 10:36
Paylaş

Diyarbakır Sur’da Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde tüm tepkilere rağmen yıkım devam ederken, insanlar zorla evlerinden çıkarılıyor. Dün sabah saatlerinde Alipaşa Etinler Sokak’a gelen yıkım ekipleri, içinde insanların olduğu sırada Gündüz ailesinin evinin duvarını yıktı. Evde 5 çocuğuyla birlikte oturan Şükrü Gündüz, evin yıkım kararıyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini, buna rağmen yıkım ekiplerinin, kendileri evin içindeyken içeriyi kontrol etmeksizin kepçeyle evin içine daldıklarını söyledi. Yıkılan duvarı gösteren Gündüz, “Eşim erken fark etmeseydi şuan yıkımla birlikte bizim ölüm haberimizi yapardınız” diye isyan etti.

‘EVİMİZDEN ÇIKARMAK İÇİN CANIMIZA KAST EDİYORLAR’

Sur’da elektrik işleriyle ilgilenen Şükrü Gündüz, 40 yıldır bu mahallede yaşadığını ve evinin yıkılmasına karşı olduğu için bu duruma maruz kaldığını söyledi. Yıkım gerçekleştiği sırada evde çocuklarıyla oturduğunu söyleyen Gündüz, yıkım ekibine “İnsanların içinde ikamet ettiği bir evi yıkamazsınız” diye tepki gösterdiğini, ancak yıkım ekibinin, “Biz yıkarız. Emir böyle” dediğini aktardı. Açtığı davanın halen devam ettiğini, buna rağmen evlerinin yıkılmak istendiğini ifade eden Gündüz, Sur ’da her şeyin ranta dönüştürülmek istendiğine dikkat çekti. Gündüz, “Varsa yoksa paran bankada ister al ister alma deyip insanları zoraki bir şekilde, hatta canına kastederek evlerinden çıkarmak istiyorlar. Bugün benim çocuklarımın başına bir şey gelseydi kim hesabını verecekti. İş kazası mı diyecektiler ne diyecektiler merak ediyorum” diye konuştu.

Evlerini vermek istemedikleri halde zorla evlerinden çıkarıldıklarını söyleyen Gündüz, kendilerine evden çıkmaları için sadece bir gün mühlet verildiğini dile getirdi.

Daha önce de Alipaşa mahallesi Simar Sokak’ta da benzer bir durum yaşanmış, yıkım sırasında evde kimse bulunmadığı için can kaybı yaşanmamıştı. (MA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Büyükada tahliyelerinde 'gizli pazarlık' iddiası

SONRAKİ HABER

Kütahya'da kaçak define kazısında göçük: 2 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...