25 Ekim 2017 11:03

'Cumhurbaşkanının ihanet sözü çok ağır bir ihbardır'

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan’ın cevaplamasını istediği soru önergesinde, ‘Cumhurbaşkanının 'ihanet' sözü çok ağır bir ihbardır’ dedi

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Cumhurbaşkanı'nın “İstanbul müstesna bir şehir ama biz kıymetini bilemedik, ihanet ettik, etmeye de devam ediyoruz” sözlerine ilişkin Başbakan Yıldırım'a soru önergesi verdi. Erdem, “Cumhurbaşkanının 'ihanet' sözü çok ağır bir ihbardır” dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği “İstanbul müstesna bir şehir ama biz kıymetini bilemedik, ihanet ettik, etmeye de devam ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum" sözleri üzerine Başbakan Binali Yıldırım'a soru önergesi verdi ve “Bu çok ciddi bir ifadedir aynı zamanda da çok ciddi bir ihbardır, gereğini yapmak hükümetin görevidir” dedi. Erdem, Cumhurbaşkanı'nın “40 kat, 100 kat bu tür binaları yapmak bizi medeni yapmıyor ama biz de bu tuzağın içine düştük” sözlerine ilişkin “Madem bu bir tuzak bu katlara kim izin veriyor? Hangi belediye başkanları imzalıyor, hangi belediye meclisleri onaylıyor? Sayın Cumhurbaşkanı bunları bilmiyor mu” diye sordu. İstanbul’da  1/5000-1/25000 arası  imar planlarını yapmanın Büyükşehir Belediyesi, 1/1000'lik imar planı yapmanın ise, ilçe belediyelerinin yetkisinde olduğunu hatırlatan Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni 23 yıldır AKP ve öncülü olan partilerin yönettiğine dikkat çekti. Erdem, “1994-2017 arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaç defa  plan tadili yapmıştır. Bunların arasında dikey yoğunluk olanların sayısı ne kadardır? Emsal artışı olmuş mudur? Bunlar yoğun olarak hangi yıllarda olmuştur” diye sordu. 

ARSALARIN SAHİPLERİ KİM?

Erdem, Başbakan'dan şu sorulara da yanıt istedi:

* Şahıslar tarafından talep edilen imar değişikliklerinin toplam sayısı ne kadardır? Bu tadillerde  ne kadar emsal artırımı yapılmıştır? Taleplerin sahibi kimlerdir? Bu arsalarda  hangi projeler uygulanmıştır?

* Cumhurbaşkanının  İhanet  sözünü bir ihbar olarak kabul ediyor musunuz? Bu ihaneti soruşturmak üzere adli mercilere suç duyurusunda bulunacak mısınız? Hükümet olarak, idari soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz? Bu konuda görevlendirdiğiniz herhangi bir Müfettiş var mıdır?

* 15 temmuz sonrası el konulan FETÖ ye tahsisli  arsalarda imar değişikliği yapılmış mıdır? Bunlar hangi dönemde olmuştur? (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Binlerce IŞİD üyesi panik içinde Suriye’den kaçıyor’

SONRAKİ HABER

CHP’li Aldan: Enis Berberoğlu’nun tahliyesi gerekmektedir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa