24 Ekim 2017 06:24

İhraç edilen sağlık emekçisi, aktar oldu

KHK ile ihraç edilen 21 yıllık SES üyesi İsmet Turgut, aktar dükkanı açarak doğal ürünler satıyor.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 14 Temmuz'da 21 yıllık görevinden ihraç edilen SES üyesi laborant İsmet Turgut, doğal ürünlerin satıldığı aktar dükkanı açtı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2013 yılında göreve başladığını belirten Turgut, 21 yıllık memuriyet hayatı süresince tek bir soruşturma geçirmediğini ve siciline tek bir tutanağın dahi yansımadığını sadece SES üyesi olduğu için ihraç edildiğini aktardı. 
 

İsmet Turgut


“Bu konuda onurluyum, çok mutluyum. Görevimi her zaman başarıyla en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum” diyen Turgut, vicdanen rahat olduğunu ifade etti.  Çalıştığı süre içerisinde çok sayıda onur belgesi aldığını kaydeden Turgut, şöyle dedi: "Sadece neden ihraç edildiğimi bilmediğimden dolayı üzüntülüyüm. Ama muhakkak hukuk bir gün tecelli edecektir. Hiçbir kuşkumuz yoktur. Geçmişimde onur belgelerinden başka bir şey yok. Hayat devam ediyor. Her şeye rağmen hayat devam edecek. Ben de ihraç olduktan sonra tavsiyeler üzerine sağlık alanında topluma ve insanlarımıza hizmet için böylesi bir işyeri açtım. Burada da mücadelem devam ediyor.”

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Açtığı işyerinde mutlu olduğunu dile getiren Turgut, mesleği ile bağlantılı olduğu için insan sağlığına hangi bitkilerin daha iyi geldiği konusunda bilgi sahibi olduğunu söyledi. Sattıkları bitkilerin hepsinin doğal olduğunu vurgulayan Turgut, kullanımının insanlar üzerinde herhangi bir zararının olmadığını ve bir yan etkisinin de bulunmadığının altını çizdi. Memurluktan sonra da bir hayatın olduğunu ve bu hayatın zorda olsa devam edeceğini aktaran Turgut, “Ne olursa olsun hayat kaldığı yerden devam edecek, mücadelemiz devam edecektir. Hukuk muhakkak bir gün tecelli edecektir. Bu noktada kimse kuşkulanmasın. Zorluklar olabilir ama önemli olan bu zorlukları aşmaktır. Biz bu zorlukları mutlaka aşacağız” dedi.

'BÖLGEDE ÇOK FAYDALI BİTKİ VAR'

Özellikle kış aylarının gelmesinden dolayı müşterilerin kış çayına rağbet gösterdiğini anlatan Turgut, kış çayının soğuk algınlığına iyi geldiğini ve içerisinde zencefil, ıhlamur gibi ürünlerin olduğunu söyledi. Yaptığı araştırmalar sonucunda Hakkâri ve bölge illerinde çok faydalı bitkiler olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Turgut, bununla ilgili bir çalışma içerisine girdiklerini ve bir süre sonra işyerinde kendi ürünlerini satacaklarını ifade etti. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler 304 gün sonra hakim karşısında

SONRAKİ HABER

PÜİS: Benzin fiyatlarında Perşembe günü artış bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...