23 Ekim 2017 13:32

'İhanet ettik' sözlerine cevap: Kanal İstanbul’u iptal edin

Erdoğan'ın 'Bu şehre ihanet ettik' sözlerine TMMOB İKK Genel Sekreteri Cevahir Efe Akçelik cevap verdi: Eğer samimiyseniz Kanal İstanbul’u iptal edin.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum” sözlerinde büyük bir çelişki olduğunu belirten TMMOB İKK Genel Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, bu sözlerin bir nevi günah çıkarma olduğunu söyledi. Akçelik, “Eğer samimiyseniz Kanal İstanbul’u iptal edin” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi’nde “Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum” sözlerini sarf ederken, bir yandan da İstanbul’un doku ve doğasına zarar veren mega projelere imza atılmaya devam ediliyor. Erdoğan’ın bu sözlerini “günah çıkarma” olarak yorumlayan Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Genel Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, “Eğer samimilerse, İstanbul’un siluetinden rahatsızsa 3. Havalimanı, 3. Köprü gibi tabiat dostu olmayan bu projelerin yarattığı tahribatı düzeltmek için yeni projeler geliştirebilir” dedi.

‘GÜNAH ÇIKARMADIR’

Cevahir Efe Akçelik
Cevahir Efe Akçelik

İstanbul’un, 1994 yılından beri aynı siyasi anlayışla yönetildiğine dikkat çeken Akçelik, “Aslında bu bir itiraf olarak yorumlanabilir. Recep Tayyip Erdoğan’ın diğer sözlerine baktığımızda bizim yıllardır söylemeye çalıştığımız İstanbul’u yöneten yöneticiler tarafından dikkate alınmayan sözlerdi. Bir nevi günah çıkarma da diye nitelendirebiliriz bunu” dedi. Erdoğan’ın sözlerinde büyük bir çelişki olduğunu ifade eden Akçelik, “ ‘Bu şehre ihanet ettik’ sözlerinden sonra Kanal İstanbul’u müjdeleyici bir şekilde açıklıyorsa gerçekten büyük bir sıkıntıdır. Gerçekten ihanet ettiklerini düşünüyorlarsa Kanal İstanbul’u hiç başlamadan iptal edebilirler.” dedi. İstanbul’un her dönem bir çekim merkezi olduğunu dile getiren Akçelik, 15 yıllık AKP iktidarı boyunca İstanbul’un bir finans kentine dönüştürüldüğünü, bu dönüşüm sırasında da kent emekçilerinin kent merkezinden uzaklaştırıldığını ve kent yoksullarının bu finans merkezlerinde çalışmaya zorlandığını ifade etti. İstanbul’da yapılan projelerle hem tarihi, kültürel olarak hem de ekolojik olarak ciddi yıkımların meydana geldiğini belirten Akçelik, “Böyle devam ederse İstanbul, hem bu nüfus yoğunluğunu kaldıramayacak hem de bu projelerle birlikte gitgide yok oluşa doğru sürüklenecek” ifadelerini kullandı. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kamu çalışanlarına zorunlu 'OHAL' nöbeti

SONRAKİ HABER

Meksika’da cumhurbaşkanlığı seçimi bir kasaba hariç başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...