18 Ekim 2017 08:01

Özgür Üniversite güz dönemi başlıyor

Özgür Üniversitesi'nin 3 aylık güz dönemi 21-22 Ekim'de 'Neden kapitalizmin bir geleceği yok?' sempozyumu ile başlayacak.

Paylaş

İstanbul Özgür Üniversite’nin 3 ay sürecek güz dönemi, 21-22 Ekim’de Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde “Neden kapitalizmin bir geleceği yok?​” sempozyumu ile açılacak. Bu dönemde felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve sinema gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmelerin ele alındığı çalışmalar yapılacak.

İki gün boyunca 4 oturumdan oluşacak olan açılış sempozyumunda Taner Timur, Alaeddin Şenel, Fikret Başkaya, Sungur Savran, Ali Rıza Gürgen, Sinan Alçıl, Fevzi Özlüer, Stefo Benlisoy, Tarık Şengül, İzzettin Önder, Cengiz Başkaya, Mühdan Sağlam, Galip Yalman, Erdoğan Aydın, Sibel Özbudun, Hakan Güneş ve Y. Doğan Çetinkaya sunum gerçekleştirecek.

EKİM DEVRİMİNİN 100. YILINDA EKİM DERSLERİ

Sempozyum sonrası 23 Ekim’de başlayacak 3 aylık seminer programında pazartesi günleri Sungur Savran ve Levent Dölek tarafından Ekim Devriminin 100. Yılına ilişkin “Ekim Dersleri”, salı günleri Özgün Akduran “Feminist Ekonomik Politik”, Çarşamba günleri Yusuf Öz ile “Sinema Tarihine Giriş”, perşembe günleri İzzettin Önder tarafından “Kapitalizmden Sosyalizme Geçiş Süreçleri”, cuma günleri Cengiz Gündoğdu ile Yazarlık Atölyesi yer alacak.

Kasım ayında başlayacak olan “150.Yılında Das Kapital” seminerleri Özgür Öztürk, Sungur Savran ve Kurtar Tanyılmaz tarafından gerçekleştirilecek. Kasım ayında ayrıca cumartesi günleri Taner Timur tarafından “Osmanlı Devleti’nde Reform Çabaları ve Yarı-Sömürgeleştirme Süreci semineri yapılacak. Kasım ayında başlayacak bir diğer seminer dizisi de Tahir Şilkan tarafından yapılacak olan: “19. Yüzyıl Rus Edibiyatından Portreler.”

SAĞ POPÜLİZMİ VE FAŞİZMİ ANLAMAK

Cumartesi Seminerleri dizisinde bu dönem “Günümüzde Sağ Popülizm, Otoriter Rejimler ve Faşizm” üstbaşlığı ile Ahmet Bekmen, Erdoğan Aydın, İsmet Akça, Sibel Özbudun, Taner Timur, Temel Demirer ve Y. Doğan Çetinkaya sunumlar yapacak. Erkut Sezgin tarafından “Wittgenstein-Goethe” semineri de cumartesi yapılacak çalışmalar arasında yer alıyor.

Aralık ayından itibaren ise Fatmagül Berktay “Modernite, Modernizm Eleştirileri”, Levent Safalı tarafından “Özgürlükçü Varoluşçuluk, Y.Doğan Çetinkaya tarafından “Türkiye’de Sınıf Mücadelesi ve Sosyalizmin Doğuşu, Ercan Kanar ile Alternatif Hukuk Söyleşileri seminerleri başlayacak. Güz döneminde verilecek diğer seminerler ise şöyle: Gencer Yurtaş/Fotoğraf Atölyesi, Haydar Özay / Resim Atölyesi.

DAHA FAZLA AYRINTI İÇİN...

Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı www.ozguruniversite.org internet sitesinden ya da (0212) 292 77 40 numaralı telefondan edinebilirsiniz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın cinayeti sanığı: Beni yaraladı, ben de onu bıçakladım

SONRAKİ HABER

Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Sarı’ya 11 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...