16 Ekim 2017 11:36

'Sıbyan mektepleri' manşetimiz Meclis gündeminde

CHP'li Ali Şeker, ‘Sıbyan mektebinin korkunç dünyası’ haberimizi Meclis gündemine taşıdı. 'Çocuklar devlet kontrolünde militan mı oluyor' diye sordu.

Paylaş

Şeker, Başbakan Yıldırım’a “Çocuklar devlet kontrolünde, bu okullar aracılığıyla Selefi örgütlere mi yönlendiriliyor?​” diye sordu.

Mahalle aralarında hızla yayılan ve denetimden muaf tutulan sıbyan mektepleri ile ilgili haberimiz CHP Milletvekili Ali Şeker tarafından Meclis gündemine taşındı. Esenyalı’da çocuklarını sıbyan mektebine gönderen Fidan ve Sevinç adlı kadınlar sıbyan mekteplerinin çocuklarına neler yaşattığını gazetemize anlatmıştı. Kadınlar, çocuklarının bu okullarda şiddet eğilimi taşımaya başladığını ve  çocuklarının kendilerine ‘Hemen ölelim anne burası çok sıkıcı’ dediklerini anlatmıştı. Yine çocukların annelerine “Çalışmak günah, örtünmemek günah”  gibi ifadeler kullanması da haberimizde yer almıştı.

ŞEKER, IŞİD DAVALARINI HATIRLATTI

Soru önergesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı tarafından 35 IŞİD’li hakkında düzenlenen iddianameyi hatırlatan Şeker, İstanbul Sultanbeyli’de Ribat eğitim kurumu ve sıbyan okulu adı altında kurulan okullarda, çatışma bölgesinde bulunan ya da ölen IŞİD mensuplarının çocuklarına özel dersler verildiği, çocuklara öncelikle Türkiye Cumhuriyeti devletini, mahkemelerini, askerliği, Atatürk ilke ve inkılaplarını reddetmenin öğretildiğinin iddia edildiğini söyledi. Ayrıca kendisinin de selefi örgüt militanlarının tutuksuz yargılandığı mahkeme salonlarında Türkiye Cumhuriyeti devletini, mahkemelerini, askerliği, Atatürk ilke ve inkılaplarını reddettiklerinin mahkeme tutanaklarına da geçtiğine şahitlik ettiğini belirten CHP’li Şeker, Ankara ve Suruç Katliamlarını gerçekleştiren Alagöz kardeşlerin telefon dinlemelerinde de benzer konuşmaların geçtiğini ve bunun kayıtlarda mevcut olduğunu ifade etti.

HERHANGİ BİR İNCELEME BAŞLATILDI MI?

Ali Şeker, Başbakan Yıldırım’a “Sıbyan mekteplerinin açılmasının yasal bir dayanağı var mıdır? Bu kurslarda eğitim gören ve soyut (zahiri) ve somut (gerçek) ayrımı yapamayacak yaştaki çocukların psikolojilerinin bozulduğu ve ruhsal olarak sıkıntılar yaşadığı intihar eğilimleri gözlenmesiyle ilgili olarak ulusal basına yansıyan haberlerden sonra, söz konusu kursların müfredatı ve uygulama yöntemleri ile ilgili herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır? Selefi örgütlere mensup militanlara verilen eğitimle, sıbyan mekteplerinde verilen eğitimin benzerliği açıktır. Çocuklar devlet görevlilerinin ihmali, göz yumması veya izniyle, bu okullar aracılığıyla selefi örgütlere mi yönlendirilmektedir?​” sorularını yöneltti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ardahan'da mevsimin ilk kar yağışı

SONRAKİ HABER

Minik Alperen'in ölümüne neden olanlar hakkında dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...