16 Ekim 2017 10:06

Aile Bakanı Kaya, eşi hakkındaki iddiayı yalanladı

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, eşinde ByLock çıktığı ve eşine boşanma davası açtığı iddiasının doğru olmadığını belirtti.

Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşinin telefonunda ByLock çıktığı ve Kaya'nın eşine boşanma davası açtığı iddiası yalanlandı.

Bakan Kaya tarafından konuya dair yapılan açıklamada "Bazı basın organlarında eşim ve şahsım hakkında yer alan iddialar tamamen gerçek dışıdır. İftiralara karşı gerekli hukuki işlemi başlatıyorum" denildi.

Yargıtay, şifreli haberleşme sistemi ByLock'un kullanımını 'FETÖ' üyeliği için delil olarak saymıştı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: SAYIN BAKANIN EŞİ İLE İLGİLİ BYLOCK LİSTELERİNDE VERİ BULUNMAMAKTADIR

Konuya ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü "81 İl Emniyet Müdürlüğümüze gönderilen bylock listelerinde Sayın Bakanın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır." açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddialar gerçekdışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik olup tamamen asılsızdır.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Genel Müdürlüğümüze intikal ettirilen ve Genel Müdürlüğümüz tarafından da 81 İl Emniyet Müdürlüğümüze gönderilen bylock listelerinde Sayın Bakanın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır. FETÖ ve tüm terör örgütleri ile mücadelemiz bütün hedef saptırma gayretlerine rağmen aynı kararlılıkla devam edecektir."

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?

Fatma Betül Sayan Kaya, 31 Ocak 1981'de İstanbul’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. NYU-Poly’de meme kanserinin görüntülenmesi üzerine lisansüstü çalışmalar yapan Fatma Betül Sayan Kaya, daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirerek Tıp Doktoru unvanını aldı.

2009 yılında AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2010-2012 yılları arasında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yürüttü.

2015'teki AKP 5.Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçildi ve AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.

25 Kasım 2015 tarihli MYK değişikliği ile AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 65. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu.

İLYAS KAYA KİMDİR?

36 yaşındaki Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi Dr. İlyas Kaya, çocuk ve ergen psikiyatristi. Kaya, İstanbul Üniversitesi'nde çalışıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Şişli Endüstri Meslek Lisesi yıkılmasın' diyenlere saldırı

SONRAKİ HABER

EGEÇEP'ten yaşam savunucusu çiftin tehdit edilmesine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...