15 Ekim 2017 12:29

'Sendika Okulu' ilk dersinde sağlıkta dönüşümü işledi

SES İstanbul şubelerinin katılımıyla düzenlenen Sendika Okulu Atölyeleri’nin ilkinde kamu-özel ortaklığı şehir hastaneleri, sağlıkta dönüşüm işlendi.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul şubelerinin katılımıyla düzenlenen Sendika Okulu Atölyeleri’nin ilki yapıldı. ‘Şehir Hastaneleri Atölye Çalışması ve Planlanması başlığı altında yapılan etkinlik İstanbul Tabip Odası’nda yapıldı. 

Atölyenin ilk oturumda, kamu-özel ortaklığı ve şehir hastaneleri, dünya şehir hastaneleri deneyimleri, Türkiye’de yapılmış ve yapılması planlanan şehir hastaneleri, taşınması planlanan hastanelerin tarihi, tarihsel anlamda hastaneler ve mekan tartışması ve sağlık hizmetlerinin yeniden yapılandırılması, şehir hastaneleri ve sağlık çalışanları başlıklı sunumlar yapıldı. 

Atölyenin öğleden sonraki iki oturumunda ise sağlıkta dönüşüm programı ve emeğe genel saldırılar bağlamında şehir hastaneleri, devletin yeniden yapılandırılması bağlamında şehir hastaneleri ve akademisyen Fuat Ercan tarafından şehir hastanelerinin ekonomi politiği başlıklı sunumlar yapıldı. 

Sunumlarda, halkın şehir hastaneleri ile sağlık hizmetlerinden tamamen yoksun bırakılacağı, uzak mesafelerden dolayı yol masrafının, adaletsiz hizmet alma hakkının doğacağı, parası olana sağlık hizmeti verileceği ve halkın özel hastanelere mahkum edileceğine vurgu yapıldı. 

Dünyadaki şehir hastaneleri deneyimleri ile Türkiye’de hayata geçirilmeye çalışılan deneyimler arasındaki farklara dikkat çekilen sunumlarda, , şehir hastanelerinin kentsel rant politikalarından bağımsız olmadığı şehir hastanelerinin halka nitelikli bir sağlık hizmeti sunabilmesinin olanaklı olmadığını vurgulandı.

Atölyenin son oturumunda Sendika.Org editörü Menderes Tutuş’un kolaylaştırıcılığında soru cevap kısmına geçildi. Sendika Okulu, yeni atölyelerle devam edecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Perth Anglikan Piskoposluğu LGBTİ+'lardan özür diledi

SONRAKİ HABER

CHP’den HES karşıtı çiftin tehdit edilmesine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...