13 Ekim 2017 15:25

Yarkadaş: AVM ve rezidans için Topkapı'yı katledecekler

‘Topkapı Sarayı'nın hasbahçeler olarak bilinen Sepetçiler Kasrı'ndan Ahırkapı Feneri'ne uzanan alanın inşaata açılması kararı geri çekilmeli.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Topkapı Sarayı'nın çevresinin 1. derece sit alanından çıkarılmasına ilişkin kararı, “Tarihi, imar rantına kurban ediyorlar. Bu cinayeti işlemeyin, tarihe saygısızlık yapmayın" diyerek eleştirdi. 

AKP'li Fatih Belediyesi'nin isteği üzerine alınan kararın kabul edilemez olduğunu belirten Yarkadaş, “Topkapı Sarayı'nın etrafını çevreleyen hasbahçelerin imara açılması, tam anlamıyla tarih ve doğa katliamıdır" ifadesini kullandı. 

Bölgenin imara açılmasıyla, Topkapı Sarayı'nın çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını ve siluetinin bozulacağını belirten Yarkadaş, “AVM ve rezidans yapmak İçin Topkapı Sarayı'nı katledecekler" dedi.

‘PARA HIRSI TARİH DİNLEMİYOR’

AKP için tarihi değerlerin hiçbir anlamının ve öneminin olmadığını belirten CHP'li vekil, "Osmanlı torunu olduğunu iddia edenlerin, bu sözlerinin boş bir demagoji olduğu görülüyor. Parayı görünce ne Osmanlı kalıyor, ne Fatih ne de Kanuni... Para İçin her şeyi yapan bir güruhtur AKP yönetimi... Bunun son örneği de Topkapı Sarayı'nın imara açılarak etrafına binalar diktirilmesi hazırlığıdır" diye konuştu.

‘TORUN DEĞİL MİRASYEDİ’

AKP yöneticilerini,  "Osmanlı'nın torunu değil, Osmanlı'nın mirasyedileri" olarak niteleyen Yarkadaş, "Deniz bitti, satacak yer kalmadı. Bu yüzden şimdi de sarayı imara açtılar. Bu zihniyet yarın Dolmabahçe Sarayı'nı da otel yapar" dedi. 

Topkapı Sarayı'nın denizi gören cephesinin ve hasbahçeler olarak bilinen Sepetçiler Kasrı'ndan Ahırkapı Feneri'ne uzanan alanın inşaata açılması kararının derhal geri çekilmesi gerektiğini söyleyen Yarkadaş, "Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş bu katliama göz yumarsa bir daha çıkıp tarihten, geleneklerden söz etmesin. Ranta teslim olanın ecdaddan söz etmeye hakkı yoktur" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

90 işçinin işten atıldığı Şişecam’da eylemler ses getirdi

SONRAKİ HABER

Öğrenciler okul dönüşü TIR'ın altında kaldı: 1 ölü, 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...