12 Ekim 2017 07:56

Bozdağ: ABD Büyükelçisi neyi kast ettiğini açıklasın

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD Büyükelçisi John Bass'ın dünkü açıklamalarına yanıt verdi.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye ile ABD arasındaki vize krizine ilişkin konuştu. Bozdağ, ABD Büyükelçisi John Bass'ın "9.5 aydır IŞİD saldırısı olmamasının nedeni iş birliğimizdir" şeklindeki sözleri için "Neyi kast ettiğini açıklasın" dedi.

Bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bozdağ, "Dün Dışişleri Bakanımız ile ABD Dışişleri Bakanı bir telefon görüşmesi yaptılar ve son gelişmeleri değerlendirdiler. Bundan sonra yapılacaklar hususunda görüş alışverişinde bulundular. Bakanlıktan aldığım bilgiye göre oldukça yapıcı bir görüşme oldu. İki ülke arasında temsilcilerin bir araya gelip bu konu üzerinde çalışmaları kararı alındı ve bu karar gereği önümüzdeki günlerde bir araya gelinecek, çalışılacak ve sonucuna göre de bir adım atılacaktır. Tutuklu konsolosluk çalışanının ifadeden sonra avukatla ve ailesiyle görüşme talebi olmadı" dedi.

'İFADESİ AVUKATIN HUZURUNDA ALINDI'

ABD'nin Türkiye vatandaşı olan Büyükelçilik çalışanının hem polisteki ifadesi hem de savcılıktaki ifadesinin avukatı huzurunda alındığını söyleyen Bozdağ, "Sulh ceza hakimliğindeki ifadesi de yine avukatı huzurunda alınmıştır. Avukatsız bunların yapılması mümkün değil. Zannedersem bu konuda bir bilgi eksikliği var" diye konuştu.

'REHİN ALMA DİLİ HUKUKU TANIMAMAKTIR'

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın dün yaptığı açıklamaları değerlendiren Bozdağ, "Bu açıklamayı doğru bir açıklama olarak görmüyorum. O ülkenin iç işine karışma anlamı taşır. Diplomatik nezaketle bağdaşması da söz konusu değildir. Hükümete karşı, kimi kastediyorsa onlara karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Türkiye bir hukuk devletidir. Türk hükümeti ve Türkiye Devleti bir kabile değil, bir kabile devleti değil. Rehin alma dili, hukuku tanımamaktır. Suç nedeniyle tutuklanan kişiler rehine değildir, tutukludur" şeklinde konuştu.

'9.5 AYDIR IŞİD SALDIRISI OLMUYOR' YANITI

Bozdağ, Bass'ın "9.5 aydır Türkiye'de IŞİD saldırısı olmuyor. Bunun nedeni Türkiye ile ABD'nin iş birliğidir" sözlerine de, "Dünden beri bu açıklama üzerine medyada değişik yorumlar var. Biz sorumlu mevkide insanlar olarak o yorumlarda değerlendirme yapmayı doğru görmem. Sayın büyükelçinin neyi kastettiğini açıklaması lazım" diye yanıt verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Filistin'de el Fetih ve Hamas uzlaşıya vardı

SONRAKİ HABER

Mehmed Uzun ölümünün 10. yıldönümünde Stockholm’de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...