12 Ekim 2017 07:47

Filistin'de el Fetih ve Hamas uzlaşıya vardı

Filistin'de Batı Şeria'yı yöneten el Fetih'le Gazze yönetimini elinde bulunduran Hamas, 10 yıllık anlaşmazlığı sona erdirdi.

Paylaş

Filistin'de Gazze Şeridi'nin yönetimini elinde bulunduran Hamas'la, Batı Şeria'yı yöneten el Fetih, on yıllık anlaşmazlığın ardından Mısır görüşmelerinde uzlaşmaya varıldığını açıkladı.

BBC'nin haberine göre Hamas, anlaşmanın detaylarının Perşembe gün içinde kamuoyuna duyurulacağını belirtti. Konuyla ilgili El Fetih'ten henüz bir açıklama gelmedi.

Mısır yönetimi, başkent Kahire'de iki örgüt arasında gerçekleştirilen görüşmelerde aracılık rolü üstleniyor.

Gazze Şeridi ve Batı Şeria, iki örgüt arasında 2007'de yaşanan çatışmalardan bu yana ayrı ayrı yönetimlere sahip.

AÇIKLAMA YAPILACAK

Hamas yanlısı Filistin Enformasyon Merkezi, Kahire'de gün ortasında, anlaşmayla ilgili bir basın toplantısı düzenleneceği bildirdi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Çarşamba günü yaptığı açıklamada görüşmelerin 'ciddi ve derin' bir şekilde yürüdüğünü belirtmişti.

HAMAS'IN GAZZE KARARI

Hamas geçen ay, Gazze'yi yöneten komitenin kaldırılmasını kabul etmişti. Bu, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın en önemli taleplerinden biriydi. Hamas'ın bu adımının ardından Filistin Yönetimi Başbakanı Rami Hamdallah Gazze'ye bir ziyaret gerçekleştirmişti.
Hamdallah ziyaretinde, Gazze'nin idari işleri ve 'güvenlikle ilgili sorumluluklarının' artık Filistin Yönetimi'nin elinde olacağını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şişli’de veliler Kaymakamlık kapısına dayandı

SONRAKİ HABER

Bozdağ: ABD Büyükelçisi neyi kast ettiğini açıklasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...