11 Ekim 2017 08:17

Çavuşoğlu: Enes Kanter'in propaganda turu engellendi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen basketbolcu Enes Kanter'i üç ülkeden sınır dışı ettirdiklerini söyledi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun hafta sonu Afyon'daki AKP 'nin istişare toplantısında yaptığı sunumdan başlıklar aktarıldı.

'FETÖ' ile yurt dışındaki mücadeleye değinen Çavuşoğlu'nun NBA'de oynayan Enes Kanter için yaptığı vurgu dikkat çekiciydi.

Çavuşoğlu, New York Knicks'e transfer olan Kanter için "Propaganda için başladığı dünya turunu tamamlamasına engel olduk. Üç ülkeden sınır dışı edildi" dedi.

Kanter, Mayıs ayında pasaportu iptal edilince Romanya'ya girememişti. Aynı zamanda Kanter hakkında ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında  ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu.

'STATÜLERİ GERİ ALINDI'

Yeni Şafak'ın haberine göre Çavuşoğlu'nun sunumunda öne çıkan diğer vurgular şöyle:

*"Bazı FETÖ kuruluşları, BM Ekonomik ve Sosyal Konsey tarafından resmi olarak tanınıyordu. FETÖ kuruluşları arasında Kimse Yok Mu, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile TUSKON bulunuyordu. Girişimlerimiz sonucu bu statüleri geri alındı."

*"Myanmar’dan FETÖ imamını Türkiye’ye getirdik. Malezya’dan, Azerbaycan’dan Katar’dan, Suudi Arabistan’dan FETÖ’cüleri teslim aldık. 15 ülkede FETÖ iltisaklı okul ve dil kurslarının faaliyetleri sonlandırıldı. Gambiya, Azerbaycan, Tacikistan, Libya, Ürdün, Dominik Cumhuriyeti, Fas, Ruanda, Kuveyt, Tunus, Karadağ, Maldivler, Madagaskar, Fildişi Sahilleri oldu. Gine, Somali, Nijer, Sudan, Kongo’da Maarif Vakfı bu okulları devraldı. Diğer ülkelerle de okulların devredilmesine yönelik temaslarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

FIFA'dan Pakistan Futbol Federasyonu'na men kararı

SONRAKİ HABER

Mehmed Uzun mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...