11 Ekim 2017 06:59

'15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası'nda 3. duruşma

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'da 34 kişinin hayatını kaybettiği, köprü üzerinde yaşananlara ilişkin davanın üçüncü duruşması başladı.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi gecesi '15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 135'i tutuklu 143 sanıklı davanın üçüncü duruşması başladı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısındaki duruşma salonunda görülen davanın üçüncü duruşmasına 130 tutuklu sanık ile sanık ve müşteki avukatları katıldı. Duruşma, tutuklu er Özcan Oduncu'nun sorgusu ile başladı.

İDDİANAMEDEN         

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 135'i tutuklu 143 şüphelinin 15 Temmuz gecesi 32'si vatandaş 2'si polis olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiği köprüde yaşananlardan sorumlu oldukları belirtiliyor.

Köprüye çıkan vatandaşların üzerine tanklardan 4 kez ateş edildiği belirtilen iddianamede, Reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bu olaylar sırasında hayatını kaybettiği belirtilerek, şüphelilerin, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs","Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve 34 kişinin öldürülmesine ilişkin "Nitelikli kasten öldürme" suçlarından toplam 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Belçika ve Fransa’da kamu grevi

SONRAKİ HABER

RTÜK: Vatandaş ve devlet şikayet etti, Özgür Gün kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...