11 Ekim 2017 01:25

Ülkeyi yönetenler hiçbir zaman işçiler için çalışmadı

Kocaeli'den Ford Otosan işçisi vergilere yönelik zamlarla ortaya çıkan vergi adaletsizliğini Evrensel'e yazdı.

Paylaş

Ford Otosan işçisi
Kocaeli

Yıl sonuna yaklaştıkça işçinin brüt ücreti üzerinden yapılan kesintiler nedeniyle, vergi adaletsizliğindeki uygulamalar nedeniyle biz bordolu çalışanların maaşları ciddi anlamda düşmektedir. Biz vergi adaletsizliğinin giderilmesi konusunda bir beklenti içindeyken AKP Hükümeti bu da yetmiyormuş gibi 3. vergi dilimini yüzde 3 arttırarak emekçinin üstündeki yükü biraz daha arttırmanın hesaplarını yapıyor.

Bu yeni zamlar ve vergi dilimindeki artış zaten zor geçinen biz çalışanlara daha da büyük kayıplara neden olmaktadır. Okulların açılması, kış ayının gelecek olmasıyla doğal gaz faturaları bizleri kara kara düşündürürken bir de bu zamlar bizlere yapılan haksızlıklara bir darbe daha vurmuştur. Sözleşme ayındayız. Alacağımız zam daha elimize geçmeden şimdiden uçup gitti. Ne kadar zam alabileceğimiz de şimdilik belli değil. Hak arandığında ise OHAL bahane edilerek her türlü hukuksuzluk ve adaletten uzak yöntemler kullanılarak emekten yana tavır sergileyenlerin önü kesilmektedir. 

Ülkede yabancı sermaye sahiplerine satılmadık yer bırakmayan hükümet son on üç yılın en yüksek enflasyon rakamlarıyla karşı karşıya bırakmıştır bizleri. Artık enflasyon rakamlarına ayar yapıp gizleyemiyorlar. Çünkü ak saraylar yapa yapa kasada para kalmayınca gözünü yine işçinin memurun gelirlerine diktiler. Çalışıp üreterek, alın teriyle emeğimizi kazanırken ülkeyi yönetenler her bütçe açığında biz çalışanlara yüklenmeyi adet haline getirdiler. 15 yıllık iktidar döneminde biz emekçiler için hiç bir iyileştirme yapılmadığı gibi var olanları da elimizden almaya dönük politikalar geliştirdiler. 

Zorunlu BES, kıdem tazminatı fonu tartışmaları, vergi dilimlerinin yükseltilmesi, gıda, yakıt, geçmediğimiz köprü paraları gibi daha bir sürü biz çalışanlar aleyhine kanunlar çıkardılar. MTV’ye yapılan yüzde 40’lık zammı bile bakan çıkıp rahatsızlık duymadan alay eder gibi açıklayabiliyor. Kendilerine gelince her türlü vergi indirimi, af kanunları çıkıyor ama biz çalışanlara sıra geldi mi elimize geçen üç kuruşluk paraya bile rahatça göz dikebiliyorlar. Asgari ücrete yılda 100 lira, memura yüzde 4 zam yapanlar kendilerine gelince hiç düşünmeden, utanmadan, sıkılmadan yüzde 20-30’lara varan zamları yapıyorlar. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı çıkıp “OHAL’i biz, siz patronlar için çıkardık” diyorsa bizleri yönetenlerin kime hizmet ettiği alenen ortaya çıkıyor. 

Bizler ağır ve adaletsiz bir vergi sisteminin yıllardır en büyük mağdurlarıyız. Bugün işyerinde AKP’ye oy verenler bile eleştirip, “Bir daha oy yok” diyorsa, “15 yıldır biz çalışanlar için hiç bir şey yapmadı” diye şikayet edebiliyorsa bu gerçeğin açığa çıktığının göstergesidir. Bu ülkenin kalkınmasında en büyük payı olan, dürüstçe vergisini verip, alın teriyle çalışan emekçilerin en büyük beklentisi vergi adaletsizliğinin giderilmesidir. Bu taleplerin dikkate alınarak gerekli düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.İşverene yani zengin olana değil, çalıp çırpana değil, çalışıp, ülkenin kalkınmasında büyük emeği geçen çalışanlara da biraz hizmet edin. Biz çalışanlar, üretenler bir olmalıyız, tepkimiz bir olmalıdır. En iyi cevap verme yerimiz seçimlerdir. Takım tutar gibi değil haklarımız için, çocuklarımızın geleceği için, bizi görmezden gelenleri en iyi cezalandırma yöntemi budur. Çünkü yapılan zamlar, vergi adaletsizliği, tazminat fonu, emeklilikte yaşa takılanlar, MTV zammı gibi adaletsiz uygulama kararları hepimize yansımaktadır. Bizi yıllardır yönetenler hiç bir zaman bizim için çalışmadı. Sorunlarımız hep görmezden gelindi. O da yetmiyormuş gibi aldığımız her şeyi bordoya sokup daha fazla vergiyle cezalandırdılar. 

Elimizde tazminat kaldı ona göz koydular. Emeklilik hakkımıza göz diktiler.Lütfen taraf olarak değil kendi işçi cephesinden süreci değerlendirip ona göre kararlarımızı doğru şekilde verelim.

ÖNCEKİ HABER

Fakir Baykurt ve örgütlü öğretmen mücadelesi

SONRAKİ HABER

Real Market işçileri: Hakkımızı istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...