10 Ekim 2017 10:00

Mülteciler: Yunanistan’da işkence gördük

Yunanistan, yaklaşık 100 mülteciyi zorla botlara bindirerek Türkiye'ye geri gönderdi. Mülteciler, Yunanistan'da işkenceye uğradıklarını söyledi.

Paylaş

Yunanistan, yaklaşık 100 mülteciyi, ‘geri itme’ yöntemiyle, botlara zorla bindirerek Meriç Nehri üzerinden Türkiye’ye gönderdi. Mülteciler, dövüldüklerini söylerken, bazıları ise elektroşok cihazı ile kendilerine işkence yapıldığını söyledi. 

Yaşadıklarını anlatan 23 yaşındaki Pakistanlı Sukh Preet, “Beni dövdüler, zorla bota bindirerek nehirden Türkiye'ye geri getirdiler. Bize 'terörist' dediler ve dövdüler. Boynuma elektroşok cihazı ile elektrik verdiler. Yeniden gelirsem bizi öldüreceklerini söylediler. Birçok arkadaşımın üzerindeki elbiseleri soydular. Soğuk havada ve yağmurda kıyafetsiz kaldılar. Botla nehri geçip bizi Türkiye sınırına bıraktılar.” dedi.

Mültecilerden Pakistanlı Kasım Ali ise “Yerdeyken beni tekmeleyip yumrukladılar. Çeneme vurdular; 3 gündür bir şey yiyemiyorum. Bütün eşyalarımı aldım, üzerimdeki başka arkadaşımdan almak zorunda kaldım.” dedi. (Edirne/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: İdlib'in faturasını yoksul çocuklar ödeyecek

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın 'Kırım' sözleri Rusya Duması'nda tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...