10 Ekim 2017 06:40

Kocaeli Dayanışma Akademisi ikinci yılında: Mücadeleye devam

İhraç edilen akademisyenler tarafından kurulan KODA, ikinci yılında öğrencilerle buluştu. Eğitim verecek akademisyenler, barış vurgusu yaptı.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenler tarafından geçen yıl kurulan Kocaeli Dayanışma Akademisi (KODA), yeni eğitim ve öğretim döneminin startını verdi. Akamisyenler her çarşamba günü Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi'nde farklı konular üzerinde ders verecek.

Mezopotamya Ajansı'ndan Elif Çetiner'e konuşan akademisyenler, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrencilerini ve kenti terk etmeyerek, daha mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

‘SİYASİ MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ’

Prof. Dr. Veli Deniz

KOÜ Mühendislik Fakültesinden ihraç edilen Prof. Dr. Veli Deniz, geçtiğimiz yıl üniversite dışında ders vermekte yeterli düzeyde olmadıklarını fark ettiklerini belirterek, “Bu yıl da aynı aktiviteleri yapacağız. Fakat daha tecrübeli olarak devam edeceğiz. Seminerlerimizin yanı sıra bireysel makale araştırmalarımız devam edecek. Bunun yanında kentin sorunları ile ilgileneceğiz" dedi. Halka ulaşmanın önemine dikkat çeken Deniz, “Artık salt bilim üreterek bu işlerin kurtarılamayacağını öğrendik. Siyasi mücadeleyi yükselteceğiz. Bizim için en önemli olgu ise öğrencilerimizin ve kent olgusunun yaşadığımız bu sürece dahil olmasıdır. Bu kentte daha ileri düzeyde, daha fazla üretim yaparak çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

'HER ZAMAN HALKIN YANINDA OLDUK’

Çalışmalarına üniversite dışında da sürdürdüklerini vurgulayan Deniz, “Bizler yani ihraç edilen akademisyenler olarak kamusal üniversiteyi savunan, parayla ilgisi olmayan, piyasa işi yapmayan akademisyenlerdik. Bizler halkın, kentin, çevrenin ve kadınların sorunları ile ilgilenen insanlardık. Bu dönem içerisinde akademinin sınırları içinden çıkarak sivil yurttaşlar ile bir araya gelme fırsatı yakaladık ve bu bizi daha üretken yaptı” dedi. Her akademik yılda olduğu gibi bu yılda heyecanlarından bir şey kaybetmediklerini dile getiren Deniz, aynı kararlılık ve bilinçle üretmeye devam edeceklerini söyledi.

‘EĞİTİM KURUMLARI ENKAZA DÖNÜŞTÜ’

Ülkedeki eğitim sisteminin çöktüğünü ve niteliğini kaybettiğini kaydeden Deniz , şöyle devam etti: “Önce eğitim müfredatı değiştirildi. Bilimsel eğitim gerilemiş durumda. Bu alanda bilgi üretecek, savunabilecek akademisyenler tek tek bahane bulunarak üniversitelerden uzaklaştırıldı. Tam anlamı ile kendi iktidarlarını savunacak, özgürlüğe düşman, bilimsel eğitimi savunamayacak akademiler oluşturuldu.” Akademilerin içinin boşaltıldığını ve enkaza dönüştürüldüğünü sözlerine ekleyen Deniz, “Enkaz durumda olan bu kurumları yeniden ayağa kaldırmak bize ve öğrencilerimize düşüyor” dedi. Deniz son olarak, "Farklılıkları bir kenara bırakarak temel hedefte birlikte direnirsek kazanacağız. Dayanışma içinde olmaya devam etmeliyiz” diyerek savaşa karşı barış talebini güçlendirme çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aşırı avcılık ve küresel ısınma balıkçılığı kötü etkiliyor!

SONRAKİ HABER

Avrupa ücretsiz WiFi’ye geçiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...