KODA, yeni akademik yıla ‘merhaba’ dedi

KHK ile KOÜ'den ihraç edilen akademisyenlerin oluşturduğu Kocaeli Dayanışma Akademisi (KODA) 2017/18 akademik yılının açılışını gerçekleştirdi. 

04 Ekim 2017 14:01
Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kocaeli Üniversitesi’nden (KOÜ) ihraç edilen akademisyenlerin oluşturduğu Kocaeli Dayanışma Akademisi (KODA) 2017/18 akademik yılının açılışını gerçekleştirdi. 

Kocaeli Yükseköğrenim Derneği’nde (KYÖD) gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle 2017/18 akademik yılına ‘merhaba’ diyen KODA’ya öğrencilerinden, kent kamuoyundan, akademisyen ve çeşitli kurum temsilcilerinden yoğun destek vardı. Aynur Özuğurlu’nun açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, KODA’nın 1 yılını fotoğraflar ve video ile anlatan sinevizyon izlendi. 

‘ÖĞRENCİ-ÖĞRETEN İLİŞKİSİNİ AŞTIK’

Kurum temsilcilerinin selamlamasının ardından ise Nilay Etiler, ‘KODA’nın ilk uzun yılı’nı anlattı. ‘’Ayaktayız, bir aradayız” diyerek sözlerine başlayan Etiler, KODA’nın 1 yılda neler yaptığını katılımcılarla paylaştı. Birbirlerine kenetlenmiş durumda olduklarını belirten Etiler, “Ülkede; adalet duygusu taşıyan, vicdanı olan, demokratik bir rejimin olması gerektiğini düşünen, laiklikten yana olan insan topluluğu var.En son ‘Çocuklar ölmesin’ dediği için Ayşe öğretmene hapis cezası verildi. Bu,toplumun vicdanını yaralayan bir şey. Bu şekilde gözümüzü korkutmaya çalışıyorlar. KODA’ya bir yıllık süreç şunu gösterdi ki hiçbir şey bizi geri adım attırmayacak. Mücadeleye devam edeceğiz. Biz KODA’da öğrenci-öğreten ilişkisini aştık. Seminerler, etkinlikler, yaz okulu yaptık. İlişkinin ötesinde başka bir şey inşa ediyoruz’’ dedi. 

Etiler’in ardından ‘Akademik açılış dersi’ni Fulya Atacan verdi. Atacan, ‘Ortadoğu’da Düşünce Özgürlüğü ve Akademi’ konulu dersini verdi. Açılış dersinin ardından müzik dinletisinin de gerçekleştirildiği etkinlikte son olarak moderatörlüğünü Derya Keskin ve Hakan Koçak’ın üstlendiği ‘Bilim ve Mücadele’ konulu forum düzenledi. Etkinlik, forumda yapılan tartışmalarla son buldu. 

Öte yandan KODA üyesi akademisyenlerin birlikte hazırladığı ve Dipnot yayınlarından çıkan “Kocaeli Dayanışma Akademisi’nin İlk Uzun Yılı” adını verdikleri kitap da, dayanışma amacıyla etkinliğe katılanlara ulaştırıldı. 

Etkinliğe; KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Barış Bloku Eş Sözcüleri Zelal Ekinci ve Özgür Müftüoğlu, Prof. Dr. Ayşe Erzan, Prof. Dr. İzzettin Önder, Prof. Dr. Alaattin Şenel, Doç. Dr. Murat Sevinç’İn yanı sıra HDP, EMEP, Kocaeli Demokrasi Girişimi, KESK üye ve yöneticileri de katıldı.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

2018 Dünya Kupası biletlerine rekor talep

SONRAKİ HABER

Şişecam’da işten atılan işçiler: Şubeyi terk etmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...