10 Ekim'de yitirilenler Ankara Garı önünde anıldı

10 Ekim-Der, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, 10 Ekim Ankara Katliamı’nın ikinci yıl dönümünde yapılacak anmaya çağrıda bulundu.

09 Ekim 2017 10:12
Paylaş

10 Ekim-Der, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı’nda 102 kişinin öldürüldüğü katliamın 2. yıl dönümünde ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında yapılacak anmalara çağrı yapıldı.

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, iki yıl önce insanların barış demek için alanda olduklarını hatırlatarak, “Bilinmesini isteriz ki, acımız ve hasretimiz kadar öfkemiz de taze ve diri duruyor” dedi. Acılarını ve öfkelerini büyüten en büyük nedenlerden birisinin, katliam öncesinden bugüne kadar siyasi iktidarın ve idarecilerin takındıkları tutum olduğunu belirten Coşgun, şöyle konuştu: “Dinleme kayıtlarına yansıyan saldırı planlarına, mitinglere yönelik canlı bomba eylemi istihbaratı yazışmalarına rağmen, kimlikleri bilinen IŞİD militanlarının Ankara’nın göbeğinde gerçekleştirdiği katliamı adeta seyreden istihbarat birimlerine öfkemiz devam ediyor. Patlamaların hemen ardından yaralılara gaz bombalarıyla saldıran, ağır yaralı arkadaşlarımızı nefes alamaz hale getiren, alanda bulunan hekim arkadaşlarımızın yaralılara ilk yardımını geciktiren, patlama gecesi olay yerini TOMA’larla yıkayarak delilleri karartan emniyet yetkililerine öfkemiz devam ediyor. Katliamı gerçekleştirenler gün gibi ortadayken, olayın sorumlularını ilan edip süreci hızlandırmak yerine ‘kokteyl örgüt’ açıklamalarıyla ortamı bulandıran Cumhurbaşkanına, ‘saldırı sonrası oylarımız yükseliyor’ diyerek siyasal çıkar peşinde koşan dönemin Başbakanına öfkemiz devam ediyor.
Müfettiş raporlarına ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin lehimizdeki kararına rağmen, olayda ihmali bulunan kamu görevlilerinin yargılanması talebimizi görmezden gelen mahkeme heyetine öfkemiz devam ediyor. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızı anmamıza, katliamı kınamamıza her defasında engel olmaya çalışan, her Ekim ayı başında ‘gösteri yasağı’ ilan eden Ankara Valiliği’ne öfkemiz devam ediyor.”

KATLİAMIN UNUTTURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Coşgun, katliamın tüm sorumlularından hesap soracaklarını belirterek, “Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Bu kararlılığımızı göstermek, arkadaşlarımızın anısına sahip çıkmak ve katliamı bir kez daha kınamak için yarın 10:04’te ellerimizde karanfillerimizle Ankara Garı önünde, Emek-Barış-Demokrasi Meydanı’nda buluşacağız. Sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilecek anma etkinliklerine tüm halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.

Toplantıya DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgülü, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TTB MYK üyesi Selma Güngör de katıldı. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yazarımız Yusuf Karataş'ın ilk duruşması görüldü

SONRAKİ HABER

ABD-Türkiye vize krizi yeni gözaltılarla sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...