08 Ekim 2017 04:11

Delphi işçisi kaygılı

MESS ile yapılacak sözleşme sürecine fabrikanın Ortadoğu’daki bir ülkeye taşınacağı söylentileri gölgesinde giden Delphi işçisi kaygılı.

Paylaş

Koray YETİŞ
İzmir

İzmir’de Türk Metal’in örgütlü olduğu Delphi fabrikasında çalışan işçiler, sözleşme taslağında yer alan yüzde 38 zam oranını “mantıklı” buluyor. İşçilerin önemli bir kısmı, geçen dönem yaşanan metal fırtınanın sendikaya ders olduğuna, üye kaybetmemek için iyi bir sözleşmeye imza atması gerektiğini bilen Türk Metal’in daha önceki dönemlere göre bu dönem taleplerin arkasında daha ısrarlı duracağına inanıyor. Yine geçmiş dönemleri hatırlatan kimi işçiler ise sendikanın alacağı zammın öncekilerden farklı olamayacağı görüşünde.

GAZİEMİR’DE KAYGI FARKLI

Gaziemir Delphi işçileri ise, fabrikanın Ortadoğu’daki bir ülkeye taşınacağı haberinden sonra, gelecek kaygısı taşıyor. Uzun yıllardan beri fabrikada çalışan eski işçiler, iş akitlerinin fesh edileceği güne kadar beklemeyi tercih ederken; işe yeni giren işçiler kıdem, ihbar tazminatları ile beraber verilen 4 aylık teşvik ücretini alıp işten ayrılmayı tercih ediyor. Kaygılı işçilerin sendikadan beklentisi fabrikanın Gaziemir’de kalması yönünde çaba sarf etmesi. 

ÖNCEKİ HABER

CMS işçisinin koşulları ağır, beklentisi yüksek

SONRAKİ HABER

BMC’de haklar ve ücretler geriye gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...