06 Ekim 2017 11:42

Safter Taş'ın ailesi, hükümetten açıklama bekliyor

IŞİD’in yakarak öldürdüğü 2 askerden biri olduğu iddia edilen Safter Taş’ın ailesi çocuklarına dair yetkililerden açıklama bekliyor.

Paylaş

Mahmut RUVANAS

IŞİD’in yakarak öldürdüğü 2 askerden biri olduğu iddia edilen Safter Taş’ın babası Aydın Taş, defalarca Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığından randevu istemesine rağmen yanıt alamadığını söyledi. İlk kez konuşan anne Senem Taş ise, “Vicdanınız yok mu?​” diye sordu.
IŞİD’in, 1 Eylül 2015’te Kilis’teki Şehit Mehmet Hudut Karakolundan kaçırdığı Er Safter Taş (23) ve Fatih Şahin’e (26) ait olduğu iddia edilen 2 kişinin infaz görüntülerinin yayımlanması üzerinden 11 ay geçmesine rağmen halen hükümet yetkililerinden ailelere bir açıklama yapılmadı. İnfaz edilen askerlerden biri olduğu belirtilen Iğdırlı Safter Taş’ın ailesi, 25 aydır oğullarından gelecek bir haberi bekliyor. Aralık ilçesi Aşağı Eratan köyünde yaşayan aile, defalarca Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmaya randevu talebinde bulunduklarını; ancak olumlu veya olumsuz bir dönüşün olmadığını belirtti.

‘CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMA YAPSIN’

Hükümet yetkililerinin, IŞİD’in 22 Aralık 2016 tarihinde yayımladığı görüntülerin oğluna ait olup olmadığının açıklanmasını isteyen baba Aydın Taş, “Biz çocuğumuzu askere gönderdik. Yaklaşık 3 yıldır çocuğumuz hakkında devlet yetkilileri tarafından herhangi bir açıklama yapılmıyor. Devlet yetkililerinden tek ricamız o görüntülerin doğru mu yalan mı olduğunu açıklamalarıdır. Geçen yıldan beri Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığından randevu talep etmeme rağmen bana randevu verilmiyor. Sayın Cumhurbaşkanından tek ricam bu konuya bir el atsın ve çocuğumuz hakkında bize bir açıklama yapsın. Bunun için ne yapmam gerekiyor? Oğlum esir düştüğü andan bu yana yaşıyor mu, yaşamıyor mu bu konu hakkında bize bir açıklama yapsınlar. Bu çocuk var mı yok mu bu konu hakkında kimse bize net bir şey söylemiyor. Çocuğumuz hakkında bir açıklama yapsınlar” dedi.

2 YILDIR OĞLUNA DAİR BİR HABER BEKLİYOR

2 yıldır oğlunu bekleyen gözü yaşlı anne ise ilk kez konuştu. Anne Senem Taş, “Oğlunu sapa sağlam askere gönderdim ve aynı şekilde istiyorum. Oğlum gittiğinden beri hastayım ve ilaçlarla ayakta duruyorum. Tek işimiz Safter olmuş. Oğlumu istiyorum. Niye bu olayın üstünü örtmeye çalışıyorlar. Neden oğlumu sağ ya da ölü vermiyorlar? Safter’imi askere göndermeseydim, devlet ‘Çocuğunu askere göndermedi’ diyecekti. Çocuğumu askere böyle yapın diye mi gönderdim” diye sordu. (Iğdır/MA)

ÖNCEKİ HABER

 Çaykur Rizespor, İbrahim Üzülmez ile anlaştı

SONRAKİ HABER

Tuğluk'un cenazesine saldıranlara ilk duruşmada tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...