05 Ekim 2017 06:30

Maduro: Trump'a Bolivar'ı sorsanız rock şarkıcısı zanneder

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD Başkanı Trump için 'Kaba', 'Coğrafya ve tarih bilgisi zayıf' gibi ifadeler kullandı.

Paylaş

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Rusya'nın başkenti Moskova'da yaptığı konuşmada ABD Başkanı Donald Trump'a yüklendi. Maduro, Trump'ı kendi konuşmalarını kendi yazmayan ve coğrafya ile tarih bilgisi zayıf biri olarak tanımladı.

Sputnik'in yansıttığı habere göre Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası kapsamındaki bir oturumda konuşan Maduro, "Trump elindeki notlarda ne yazıyorsa onu söylüyor. Trump, Venezuela'nın nerede olduğunu bile bilmiyor" dedi.

Maduro, Trump'ın, Maria kasırgasından bir hayli etkilenen halka 'sadece 16 kişinin ölmesi nedeniyle gurur duymaları gerektiğini' söylediği Porto Riko'ya yaptığı ziyarete gönderme yapıp "Porto Riko'nun bile yerini bilmiyor. Oraya sadece bir trajedinin ortasındaki insanları küçük düşürmek için gitti" ifadelerini kullandı.

Maduro ayrıca, Güney Amerika bağımsızlık mücadelesinin sembol ismi Simon Bolivar'ı da anıp şunları söyledi: "Trump'a Simon Bolivar'dan bahsederseniz onun bir rock şarkıcısı olduğunu düşünür. Bolivar'ın kim olduğunu bilmiyor."

"Kumandan (Hugo) Chavez'e yönelik darbeyi destekleyen (eski ABD başkanı George W.) Bush'tu. Fakat devam ettik çünkü haklı olan bizdik. (Barack) Obama farklıydı. Bir yandan gülümserken bir yandan da bu gülümsemeyle yaptırım da uyguluyordu" diye devam eden Maduro, "Trump ise kaba biri. Bana benim işimi bitireceğini söylüyor. Fakat Venezuela şimdiki ABD lideri döneminde bile ileriye doğru gidecek. Ülkemizin kendi kaderi var, bu kader için savaşacağız" diye ekledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Müftülere nikah yetkisi, İçişleri Komisyonu’ndan geçti

SONRAKİ HABER

Google Analytics çöktü, erişim sağlanamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa