03 Ekim 2017 12:46

Katalonya’da oteller İspanyol polislerini attı  

Katalanlar’a saldıran İspanyol polisine öfke sürüyor. Bir sahil kasabasında kalan yüzlerce polis, eylemlerin ardından kaldıkları otellerden çıkarıldı.

Paylaş

Katalonya’da Madrid’in anayasaya aykırı ilan ettiği bağımsızlık referandumunun ardından oy vermeye çalışan Katalanlar’a sert saldıran İspanyol polisi ve jandarmasına öfke sürüyor. Barcelona yakınındaki bir sahil kasabasında kalan yüzlerce polis, eylemlerin ardından kaldıkları otellerden çıkartıldı. Bazı polisler yaşanan arbedede darp edildi.

Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkenti Calella kasabasında bazı oteller işletmelerinde kalan yaklaşık 500 İspanyol polisi ve jandarmasının odalarından ayrılmasını istedi.

İspanyol haber ajansı EFE’ye konuşan polis kaynakları, İspanya Ulusal Polis Teşkilatı’na mensup 250 memurun kalacak başka yer bulacaklarını ve Katalonya’da konuşlanmayı sürdüreceklerini söyledi.

AMBARGO KARARI ALINDI

Kaynaklar referandumun ardından pazar gecesi bir eylemci grubunun bölgedeki otellerden birinin önüne gelerek polise tepki gösterdiğini duyurdu. Sivil kıyafetler içindeki en az 14 polisin de yaşanan arbedede yaralandığı ileri sürüldü.

Aynı kaynaklar Calella Belediye Başkanı Montserrat Candini’nin doğrudan otel sahiplerini arayarak polislerin otellerden çıkartılmasını aksi halde lisanslarının askıya alınabileceğini söylediğini de öne sürdü.

Polislerin bunun üzerine çalışanların sorun yaşamaması adına otelden ayrılmayı kabul ettiği de belirtildi. Calella’daki spor salonları, bar ve diğer işletmelerin de İspanyol polisine ambargo kararı aldığı aktarıldı.

AKP HÜKÜMETİNDEN İSPANYA HÜKÜMETİNE DESTEK

Dişişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Katalonya referandumuyla ilgili açıklama yaptı, “İspanya'nın toprak bütünlüğüne saygıyı esas olarak görüyoruz. İspanya kanunlarına riayet edilmesi ve şiddet olaylarına yol açılmasından kaçınılması önem taşımaktadır” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Danıştay ‘Çaldağında orman var, maden olmaz’ dedi

SONRAKİ HABER

Başbakan Yıldırım'dan TEOG açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...