03 Nisan 2011 09:33

Doruk'ta anlaşmanın ayrıntıları

Eskişehir’de bulunan Doruk (Süsler) Fabrikası işçilerinin grevi, 11. gününde patronla varılan anlaşma üzerine sona erdi. Saat ücretlerine 44 kuruş zam alan işçilerin sosyal hakları 3. gruptan 1. gruba yükseltildi.Yapılan anlaşmanın son dönemdeki en iyi toplusözleşme olduğunu söyleyen Birleşik Metal-İş Eskişeh

Doruk'ta anlaşmanın ayrıntıları
Paylaş
Tugay Demir / Hürrem Karaoğlu

Yapılan anlaşmanın son dönemdeki en iyi toplusözleşme olduğunu söyleyen Birleşik Metal-İş Eskişehir Şube Başkanı Bayram Kavak “İşyerimize yeni giren 150 kadar işçimiz vardı. Yaptığımız pazarlık sonucu taban ücretini 4.35 liraya çektik. Aynı şekilde sosyal hak olarak üçüncü gruptan birinci gruba yükselttik. Ortalama saat ücreti olarak işçiye de ortalama 44 kuruş, taban iyileştirmesini kattığımızda ise ortalama 60 kuruşa varan bir fark aldık” dedi.

MÜCADELE EDİNCE...

Birlik olup mücadele edildiğinde sonuca ulaşıldığını ifade eden Kavak, şöyle devam etti: “İşçilerin beklentileri yüzde yüz olmasa bile yerine geldi diyebiliriz. Sendikalar artık masa başında değil sokakta olması gerektiği mesajını aldı. Bundan sonra işçi sınıfının önündekiler daha derli toplu yürürlerse başarılı olacağımızı düşünüyorum.”

İNANDIK VE BAŞARDIK

Biz yola çıkarken birbirimize inandık ve başardık diyen Doruk İşyeri Baştemsilcisi Murat Gür “MESS’in vermiş olduğu ücretin üzerine 16 kuruş daha alarak ortalama 44 kuruşa imza attık. En fazla sevindiğimiz konuysa taban ücreti alan arkadaşlarımızın ücretlerinin bizim ücretlerimize yaklaşması oldu. Güzel bir yerde bitirdik, güzel bir toplusözleşme oldu. Grevden, mücadele olmadan hiçbir şeyin kazanılamayacağını anladık” dedi    

İYİ BİR ANLAŞMA OLDU

Doruk-2 Fabrikası İşyeri Baştemsilcisi Ahmet Arı da şunları söyledi: “Sözleşmemiz çok iyi bir anlaşma oldu. İnandık, başaracağımıza emindik. Sendika olarak bu işi iyi işlettik. Başardığımıza inanıyorum.” (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

PTT ve Onteks işçileri yürüdü

SONRAKİ HABER

Yaşa takılanlar miting yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...