29 Eylül 2017 04:12

TFF, Terim'in tazminatını ödemiyor: İsterse dava açsın

TFF, Fatih Terim'e 3.5 milyon avroluk tazminatını ödemiyor. TFF'de ağırlıklı görüşün 'Terim çok kararlıysa mahkemeye gitsin' olduğu belirtildi.

Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), 26 Temmuz’da Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden aldığı Fatih Terim’in tazminat konusu mahkemeye taşınıyor. Terim’in görevine son verildiği kendisine bildirildikten sonra, TFF ile tazminatı için anlaştığı ve 1 yıllık maaşı olan 3.5 milyon avronun ödeneceği iddia edilmişti. Ancak aradan geçen 2 aylık süreçte herhangi bir ödeme almayan Terim, geçtiğimiz hafta TFF’ye ihtarname çekerek 3.5 milyon avroyu istedi.

Hürriyet'in haberine göre geçtiğimiz günlerde toplanan TFF Yönetim Kurulu’nun gündemine Terim’in tazminat konusu da geldi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda yönetim kurulunda "tazminat ödememe" kararı ağırlık kazandı. Toplantıda bazı yöneticiler, 3.5 milyon avronun (14.7 milyon TL) ödenerek konunun kapanması yönünde görüş bildirdi. Ancak daha sonra "Fatih Terim çok kararlıysa mahkemeye gitsin" görüşü ağırlık kazandı.

3.5 DEĞİL 4.66 MİLYON AVRO DA İSTEYEBİLİR

Bu gelişmenin ardından gözler Fatih Terim’e çevrildi. Terim, alacaklarını tahsil etmek için hukuki yollara başvurabilir. TFF ile 15 Kasım 2013’te 5 yıllık anlaşma yapan Terim’in mukavelesi, bitime 16 ay kala tek taraflı olarak feshedilmişti. Fatih Terim, kalan sürenin tamamındaki alacaklarını isteseydi, 4.66 milyon avroya (19.5 milyon TL) hak kazanacaktı. Ancak, Demirören’le 12 aylık alacağı olan 3.5 milyon avro üzerinden anlaşmaya varan Terim, daha sonra gönderdiği ihtarnamede de bu rakamı istedi.

TERİM DAVA AÇARSA NELER OLUR?

1) TFF’nin sözleşmeyi tek taraflı feshetme gerekçeleri haklı bulunursa, hiç tazminat ödenmeyebilir.

2) Terim-Demirören anlaşmasındaki 3.5 milyon avro değil, feshedilen sözleşmedeki 16 aylık alacağı 4.66 milyon avro ödenebilir. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BUDO ve İDO'dan sefer iptalleri

SONRAKİ HABER

IŞİD'den Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...