27 Eylül 2017 12:17

Afyon'daki cephanelik patlaması: 'Davada yol alınmadı'

Afyon'da cephanelikte yaşanan ve 25 askerin hayatını kaybettiği patlamada yitirilen askerin babası Ali Taştan, '5 yılda bir adım yol alınamadı' dedi.

Paylaş

Afyon'da 2012 yılında cephanelikte meydana gelen patlamada 25 askerin hayatını kaybettiği dava, KHK ile askeri mahkemelerin kapatılmasının ardından yeniden görülecek. 

Patlamada hayatını kaybeden er Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan, 5 yıldır bir adım yol alamadıklarını ifade ederek, “Şehit ailelerimiz artık yoruldu. Şimdi bu mahkemede de nasıl bir yol izlenecek bilmiyoruz. Sil baştan görülecek olursa işimiz çok zor” dedi. 

5 Eylül 2012 tarihinde Afyon’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda yapılan mühimmat sevkiyatı sırasında meydana gelen patlamada  25 asker yaşamını yitirdi.

Olayın ardından Eskişehir Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde dava açıldı, ancak kanun hükmünde kararnameyle askeri mahkemelerin kapatılmasının ardından davanın Afyonkarahisar 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmesine karar verildi. Davanın ilk duruşması 24 Ekim’de yapılacak. Patlamada hayatını kaybeden er Tolga Taştan’ın Bursa’da oturan babası Ali Taştan, çocuklarının yaşanan patlamada tamamen eridiğine işaret ederek, “Boş tabutu gömdük. 5 yıldır mezar taşı istiyoruz. Bir anıt istiyoruz. Çok mu bir şey istiyoruz. Bu kadar duyarsızlık olur mu?​” diye tepki gösterdi.  Davanın yeniden görülmesine ilişkin Ali Taştan, “5 yıldır bir adım yol alamadık. Şehit ailelerimiz artık yoruldu. Bu mahkemede de nasıl bir yol izlenecek bilmiyoruz. Sil baştan görülecek olursa işimiz çok zor” diye devam etti. (Bursa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Zülfü Livaneli’nin 50. sanat yılı Nilüfer’de kutlandı 

SONRAKİ HABER

Tarım işçilerini taşıyan kamyonet devrildi: 1 ölü, 6 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa