27 Eylül 2017 01:00

Twitter'da karakter sınırı 280'e çıkıyor

Twitter, düşüncelerin farklı dillerde farklı uzunlukta ifade edildiği gerekçesiyle 140 olan karakter sınırını 280’e yükselteceğini açıkladı.

Paylaş

Twitter'da karakter sınırlamasının 280'e çıkacağı açıklandı. Açıklama Twitter'ın kurucularından Jack Dorsey'in 280 karakterlik ilk tweet'i paylaşmasıyla duyuruldu.

Öte yandan, saat tam 00:00’da yapılan bu açıklamadan sonra Twitter‘ın kurucusu Jack Dorsey, 140 karakteri aşan uzun tweet’iyle yeni özelliği tekrar göstermiş oldu.

Twitter'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada değişikliğin aynı düşüncelerin farklı ülkelerde farklı uzunluklarda tweet'lerle ifade edilmesi nedeniyle yapıldığı belirtildi. 

Dünyada herkesin Twitter’da kendini rahatça ifade edebilmesini istediklerini belirten Twitter, tweet’e düşünce sığdırmaya çalışmanın bir problem olduğu dillerde (Japonca, Korece ve Çince hariç tüm diller), 280 karakterlik daha uzun bir karakter sınırlamasına gittiklerini duyurdu.

280 karakter sınırının şuan yalnızca küçük bir grupla denendiğinin iletildiği açıklamada denemeler sonucu elde edilen veriler de paylaşıldı. Verilerin bir kısmı şöyle:

Japonca atılmış Tweet’lerin yalnızca %0.4'ü 140 karaktere sınırına ulşırken İngilizce atılan tweet’lerin %9'u 140 karaktere sınırına ulaşııyor. Çoğu Japonca Tweet 15 karakterken, çoğu İngilizce Tweet 34 karakterde.

Denemelerin bir süre daha küçük bir grupla sınırlı olacağının belirtildiği açıklama şu ifadelere yer verildi: 

"Twitter, kısa ve öz olma temellidir. Bu özellik sayesinde neler olup bittiğini görmek için Twitter’ı kullanmak böylesine güzel bir yol. Tweet’ler vermek istedikleri bilgi ve düşünceleri bu yolla hedefine ulaştırıyor. Bunu asla değiştirmeyeceğiz.

Biliyoruz ki çoğunuz yıllardır Tweet atıyorsunuz ve 140 karakterle aranızda duygusal bir bağ oluşmuş olması doğal. Bu bağı biz de hissettik. Fakat bunu denedik, yapabileceklerinin gücünü gördük ve hala kısa ve öz olan bu yeni sınırlamaya aşık olduk. Bugün bunu duyuruyor olmaktan büyük heyecan duyuyoruz."(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Barış elçisi oyuncak bebekler yapılıyor

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan'da kadınların araba sürme yasağı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...