23 Eylül 2017 08:06

Kadın emeği festivali başladı

Çankaya Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği “Kadın emeği festivali” başladı. Festival'de tiyatro sanatçısı Füsun Demirel de kendi stantını açtı.

Paylaş

Çankaya Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği “Kadın emeği festivali” başladı. Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda 22-24 Eylül tarihleri arasında üç gün sürecek olan festival birçok sivil toplum örgütünü ile ortaklaşa düzenleniyor. Kadınların el emeği ürünlerini açtıkları stantlarda sergilediği festivalde kendi stantını açanlardan biri de tiyatro sanatçısı Füsun Demirel’di. 

Festivalin ilk günü Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katılımcıların stantlarını Demirel ile birlikte gezdi. Taşdelen burada yaptığı konuşmada, “Biz kadın erkek eşit yaşamak istiyoruz. Aydınlığı temsil eden tüm kadınlarımızın yolu bizim yolumuzdur ve ben onlara teşekkür ediyorum” dedi. Kadınlara yönelik cinsel taciz, tecavüz ve şiddet olaylarına da dikkat çeken Taşdelen, festival ile dayanışmanın büyüyeceğini söyledi. Festivalin ilk günü sanatçı Feryal Öney de sahne aldı. Kadın türkülerinin söylendiği gecede kadınlar halay çekerek gönüllerince eğlendi. Kadın Emeği Festivali’nde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Öney ise “Kadınlar söylenmeyeni söyler, biz bu gece burada içimizden ne geliyorsa onu söyleyeceğiz” diyerek türkülerini Ankaralı kadınlarla birlikte söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sayacılar bugün masaya oturacak

SONRAKİ HABER

9 yaşındaki çocuk serviste üst sınıflarca dövüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...