21 Eylül 2017 17:49

Atatürk Havalimanı'na iniş sırasında özel jet düştü

Atatürk Havalimanı’nda bir özel jet acil iniş yaptığı sırada pistten çıktı.

Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda kaza TC-KON tescilli özel jet Atatürk Havalimanı'nda iniş sırasında düştü, Atatürk Havalimanı trafiğe kapatıldı.
 Uçağın acil iniş yaptığı sırada pistten çıktığı ve daha sonra alev aldığı bildirildi.

Düşen uçağın, Atatürk Havalimanı 3-5 pistinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için kalkış yaptığı, havalandıktan sonra kaptan pilotun, kuleye iniş takımlarında arıza olduğunu söylediği, bunun üzerine kulenin kaptan pilota acil iniş isteyip istemediğini sorduğu, kaptan pilotun önce acil iniş istemediği, Atatürk Havalimanı'na 2 mil kala yardım çağrısı yaptığı, uçağın inmeye çalıştığı sırada da piste vurarak kaza yaptığı öğrenildi.

Kaza yapan jetten 2 pilot, 1 hostes, 1 yolcu olmak üzere 4 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi.

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: YARALILARIN DURUMU İYİ

Vali Şahin kazaya ilişkin "Piste inerken duramıyor, sürtünmeden kaynaklı yangın ve parçalanma oluyor, uçağ 100 metre ileride duruyor, itfaiye söndürdü, 3 mürettebat 1 yolcunun sağlıkları iyi tedavileri sürüyor." açıklaması yaptı.

Şahin ayrıca "Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar normale döndü, yüzde 100 uçuş sağlanıyor." dedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan uçak kazası ile ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada düşen TC-KON tescilli özel jette can kaybı yaşanmadığı, yaralanan 2 pilot ,1 hostes ve 1 yolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Kaza nedeniyle bir süreliğine kapanan Atatürk Havalimanı'nda hava trafiği tekrar normale döndü. Ulaştırma  Bakanlığı Yetkilileri, jetin kalkışı sırasında iniş takımlarının arıza yapması sonucu acil iniş isteyen jet kaptanın isteği doğrultusunda pistin boşaltıldığını, sağlık ve itfaiye ekiplerinin iniş için hazırlanan piste yönlendirildiğini bildirdi. Uçağın inişi sırasında pistten çıktığı ve yandığı belirtilirken, oluşan yangına itfaiyenin anında müdahale ettiği ifade edildi. Bakanlık yetkilileri, 1 yolcu, 2 pilot ve hastesin bulunduğu uçaktaki kazada 4 kişinin yaralandığını açıkladı. Hastaneye kaldırılan yarnalılardan sadece hostesin vucudunda kırıklar olduğu, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Bu arada kaza nedeniyle kısa süreliğine uçuşa kapanan havalimanında hava trafiğinin normale döndüğü bildirildi. (HABER MERKEZİ)

KAZA YAPAN UÇAĞIN GÜNDÜZ ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARI

  • Fotoğraf: DHA
ÖNCEKİ HABER

Adana'da kadınlar 'Bu böyle gitmez' dedi

SONRAKİ HABER

Erdoğan-Trump görüşmesi yaklaşık 50 dakika sürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...