21 Eylül 2017 11:03

Hüseyin Çelik kendi sistemi SBS’yi savundu 

TEOG’un kaldırılması sonrası tartışmalara Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katıldı. Çelik kendi bakanlığı döneminde gelen SBS’yi savundu. 

Paylaş

TEOG kaldırılması sonrası tartışmalara Eski AKP'li Bakan Hüseyin Çelik de katıldı. Sosyal medya hesabından TEOG tartışmaları ile ilgili bir yazı paylaşan Çelik, kaldırılan TEOG’un yerine kendi bakanlığı döneminde getirilen Seviye Belirleme Sınavı’nı (SBS) önerdi. 

‘TORPİL, KAYIRMA OLMAZ MI?​’

Çelik, kendisinden sonra gelen eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun SBS'yi, ondan sonra gelen eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in ise sınav sistemini kaldırdığını belirterek, "Sınavlar büsbütün kaldırılırsa taşradaki başarılı çocukların Türkiye’deki başarısı kanıtlanmış belli başlı liselere girmeleri imkansız hale gelmez mi? Çok rağbet olan liseler kura çekemeyeceklerine göre, her okul kendi sınavını yaparsa torpil, kayırma alıp başını yürümez mi?" dedi.

MECELLE ÖRNEĞİ VERDİ

Çelik, TEOG’un Nabi Avcı döneminde geldiğini hatırlatarak, "Nabi Bey’in merkezi sınavların kaldırılacağını ilan edeceği basın toplantısından, sonradan adı TEOG olarak konacak olan nurtopu gibi bir bebeğimiz oldu" ifadelerini kullandı.

Yazısında isim değişikliğiyle hiçbir gerçeğin değişmeyeceğini vurgulayan Çelik, Mecelle kuralından örnek verdi: "Bir Mecelle kuralı der ki, ‘tebeddül- i esmâ ile hakaik tebeddül etmez.’ Yani: isim değişikliği ile gerçek değişmez. Fakir bir vatandaşın adını Gâni koyduğunuz zaman zenginleşmiyor. Ya da kişi aptalsa adını Zeki koyduğunuz zaman zeka seviyesi yükselmiyor."

SBS’nin 13.5 milyon, TEOG’un maliyetinin ise 100 milyon lira olduğuna değinen  Çelik, 'fazla söze gerek var mı?' diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sosyal tesislerin gelirleri de kentsel dönüşüm inşaatına

SONRAKİ HABER

Karabük, Eskişehir ve Mogan Gölü’nde yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...