21 Eylül 2017 09:45

Sözcü’nün IKBY referandumu tahammülsüzlüğü

Medyada Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumu kararına ilişkin saldırgan manşetler devam ediyor.

Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, 25 Eylül’de yapacağını duyurduğu bağımsızlık referandumu kararının ardından Türkiye’de siyasetçilerin ve basının hedef oldu! Önceki gün "Barzani'nin biti kanlandı" diyen Sözcü gazetesi bugünkü manşetiyle referanduma ilişkin tahammülsüzlüğünü sürdürdü.

AKP, CHP, MHP gibi partilerin sözcüleri Irak Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye, verip veriştirerek, tehditkar açıklamalarda bulunuyor. Sözcü gazetesi ise Hükümete yakın basınla Kürt düşmanlığı üzerinden yarışa girdi! Sözcü, manşetin üst başlığında “Küstah Barzani ‘Referandumu yaparız 2 yıl sonra da devletimizi kurarız’ dedi” ifadelerine yer verdi.  Manşette ise “Nah kurarsın!” dedi.

Haberin alt başlığında, “Kırmızı pasaport verilip yoluna kırmızı halılar serilen, kongreye çağrılan hatta sözde bayrağı Türkiye’de göndere çekilen Barzani bildiğini okuyor” denildi.

Manşetin spotlarında şu ifadelere yer verildi: “Başta Irak olmak üzere ABD, BM ve İran’ın ‘25 Eylül’deki referandumu yapmama’ çağrısını dinlemeyen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani inadından vazgeçmiyor, bölgeyi kaosa sürüklüyor. Dün de Irak yönetiminin ‘Sınır değişirse, kan dökülür’ restine, referandum mitinginde cevap verdi. ‘Referandumdan sonra hemen bağımsız devlet kurmayacağız. 2 yıl Bağdat’la müzakere yapacağız’ dedi.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş'ın Seher kitabı CHP'li vekillere gönderildi

SONRAKİ HABER

Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:Başka ülkeler normal karşılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...