20 Eylül 2017 14:14

Bakan Yılmaz: Türkiye ucu açık sorular dönemine geçmelidir

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı konuşmada Türkiye’nin da yazılı sınavlar ve ucu açık sorular dönemine geçmesi gerektiğini söyledi. 

Paylaş

Yılmaz mevcut sistemde öğrencinin test ile ölçüldüğünü, bunun dışında eğitimin unsurlarıyla ölçülmediğini, sınavın çoktan seçmeli test oluşunun, kısa sürede çok soru çözmeyi gerektirmesinin tüm eğitim sisteminin ona göre yapılanmasına yol açtığını belirterek “Sınav öğrencinin neyi bilmediğini değil neyi bildiğini ölçebilmelidir. Bundan dolayı da yazılı sınavlar, ucu açık sorular dönemine Türkiye geçmelidir ve buna göre de öğrencilerimizin yetenekleri tespit edilip daha iyi bir yönlendirme yapılmalıdır. İnşallah bu değişikliği yaparsak daha iyiyi, daha güzeli bulma doğrultusunda 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacaktır" dedi. 

YILMAZ: BİZE GÜVENİN 

İsmet Yılmaz, Türkiye'nin bugünün dünden daha iyi olduğunu iddia ederek “Türkiye'nin yüzde 3 büyüdüğü varsayılarak bir çalışma yapmışlar. Buna göre 2030 yılında İtalya'nın önüne, 2050 yılında da Fransa'nın önüne geçeceğini öngörmüşler. Ancak biz yüzde 5 ve üzeri büyürsek her halde bu sürede 2020'lerde bir yeri yakalayacağız. Kesinlikle eğitim sistemimize güvenin değerler konusunda da güvenin, maddi konuda da güvenin" dedi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

MEB’den imam hatibe bir kıyak daha

SONRAKİ HABER

Ağaç gövdesinden çıkan ilginç hayvan iskeleti şaşırttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...