20 Eylül 2017 12:34

Yüksekdağ'ın Urfa ve Ankara'daki davaları birleştirildi

HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Urfa ve Ankara’daki davasının birleştirilmesine karar verildi.

Paylaş

Kocaeli'de tutuklu olan ve milletvekilliği düşürülen HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Urfa'da yargılandığı dava ile Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davasının birleştirilmesine karar verildi.

HDP'li Figen Yüksekdağ, 20 Temmuz 2015 tarihinde, Urfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen kutlamalara katılmış ve "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG-YPJ'ye dayıyoruz. Bunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyoruz" demişti. Bu konuşma üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yüksekdağ hakkında soruşturma başlatılarak örgüt propagandası ve örgüte üye olmak iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle hakkında iddianame hazırlanarak dava açılmıştı. 

Bugün Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Yüksekdağ'ın avukatlarının katıldığı duruşmada, Yüksekdağ'ı bir önceki duruşmasında SEGBİS ile ifade vermeyi reddetmesi üzerine Avukat Sevda Özbingöl savundu. 

Yüksekdağ'ın avukatı Özbingöl savunmasında, müvekkilinin kendisini mahkemede savunmak istediğini ve Ankara'da görülen ayrı bir davanın benzer olduğu için dosyaların birleştirilmesini talep etti. 

Bunun üzerine mahkeme heyeti, kendilerinin baktığı dosya ile Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesindeki dava dosyaların birleştirilmesine ve sanığın bir sonraki duruşmada bizzat hazır bulunmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (Urfa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İlkokulun yakınındaki metruk bina çöktü

SONRAKİ HABER

22 Eylül'de toplu taşımada yüzde 50 indirim yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...