18 Eylül 2017 00:14

‘IŞİD adına sınıra insan götürüyordu’

HDP Diyarbakır mitingi bombalı saldırısı davası sanıklarından İsmail Korkmaz'ın IŞİD'e çalıştığına dair başka bir IŞİD üyesinin ifadesi ortaya çıktı.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

HDP’nin 5 Haziran 2015 tarihindeki Diyarbakır mitingine yönelik saldırıya ilişkin davanın 7. duruşması yarın görülecek. Dava öncesi tutuklu sanıklardan İsmail Korkmaz’ın IŞİD’e çalıştığına yönelik ifade ortaya çıktı. Saldırı hazırlığındayken yakalanan IŞİD üyesi Mehmet Fatih Alıcı, “Şahsı Azeri Ahmet olarak biliyorum. Bu şahıs DAEŞ (IŞİD) terör örgütü adına Suriye’ye geçmek için hududa şahıs götüren şahıstı” dedi.

Canlı bomba olduğu belirtilen IŞİD üyesi Mehmet Fatih Alıcı, 7 Şubat 2017 tarihinde Gaziantep’te yakalandı. Mehmet Fatih Alıcı, emniyetteki sorgusu sırasında, 5 Haziran 2015 tarihinde düzenlenen HDP’nin Diyarbakır mitingine yönelik bombalı saldırıya ilişkin davanın tutuklu sanıklarından İsmail Korkmaz’ı teşhis etti. Alıcı, Korkmaz’ın IŞİD emirlerinden İlhami Balı’ya bağlı çalıştığını belirterek “Şahsı Azeri Ahmet olarak biliyorum. Bu şahıs DAEŞ (IŞİD) terör örgütü adına Suriye’ye geçmek için huduta şahıs götüren şahıstı. Şu an nerede olduğunu bilmiyorum” dedi. HDP mitingine yönelik saldırı davasının ilk duruşmasında tutuklu sanık İsmail Korkmaz, hakkındaki suçlamaları reddederek İlhami Balı ile görüştüğünü ama olayla alakası olmadığını söylemişti. Korkmaz, “Suriyeli Türkmen olarak bilirim” dediği Balı’yı kod adı “Ebubekir” adıyla tanıdığını ifade etmişti.

SON DURUŞMADA GÖK TAHLİYE EDİLMİŞTİ

5 Haziran’da HDP’nin Diyarbakır mitingine yapılan saldırının davası için 7. duruşma yarın Ankara Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Davanın bir önceki duruşmasında tutuklu sanıklardan Burhan Gök tahliye edilmişti. Tahliye edilen sanık Burhan Gök, Brüksel’deki havalimanı saldırısını düzenleyen İbrahim el Bakraoui’nin de arasında bulunduğu 5 kişi ile birlikte yakalanmıştı. Gaziantep’te bir parkta yakalanan 5 sanıktan İbrahim el Bakraoui, yurtdışı yasağı verilerek serbest bırakılmış olmasına rağmen sınır dışı edilmiş, ardından Belçika’nın Brüksel şehrine giderek havalimanında bombalı saldırı gerçekleştirmişti.

ÖNCEKİ HABER

Ders zili çaldı ama Şırnak eğitim-öğretime hazır değil!

SONRAKİ HABER

Dayak normal; ensest ve fuhuş, antidepresan kullanımı yaygın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...