17 Eylül 2017 13:56

Zaman gazetesi davası başlıyor

Yazdıkları yazılarla 'askeri darbeye davette bulunmakla' suçlanan Zaman gazetesi yazarları 18 Eylül'de hakim karşısına çıkacak.

Paylaş

Zaman Gazetesi davası başlıyor. 14 aydır tutuklu olan Şahin Alpay, Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan ve Mümtazer Türköne, yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak. İlk duruşma saat 9.30’da Silivri Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülecek. 64 sayfalık iddianamede, tek kanıt ise köşe yazıları. 

Dava kapsamında bir süre tutuklu kalan gazeteciler Nuriye Akman ve Lale Kemal ile tutuksuz yargılanan Orhan Kemal Cengiz de savunma yapması bekleniyor. Yazarlar, Zaman Gazetesi’nde yazdıkları yazılarla “askeri darbeye davette bulunmakla” suçlanıyor. Öte yandan dava sanıklarından Orhan Kemal Cengiz Zaman Gazetesi yazarı değil. 

Yazar Nuriye Akman’ın sadece bir yazısının başlığının suç unsuru gösterildiği, Yazar Lale Kemal’in ise “Vatandaşın halen görüşünden, inanışından dolayı fişlendiği korkusunu yaşamasını tehlikeli buluyorum” sözleri nedeniyle sanık olduğu davada, tüm yazarlar için 3’er kez ağırlaştırılmış hapis cezası talep ediliyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana Film Festivali’nde engeller kalkıyor

SONRAKİ HABER

Gökçeada açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...