15 Eylül 2017 17:13

Fotomuhabiri Çağdaş Erdoğan tutuklandı

2 Eylül’de çekim yaptığı sırada gözaltına alınan fotomuhabiri Çağdaş Erdoğan 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklandı.

Paylaş

2 Eylül’de Kadıköy'deki Fenerbahçe Stadyumu yakınında bulunan alanda fotoğraf çektiği sırada gözaltına alınan fotomuhabiri Çağdaş Erdoğan, 12 günlük gözaltı sürecinin ardından önceki gün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Erdoğan, Savcılık sorgusunun ardından “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

“MİT binasını fotoğrafladığı” iddiasıyla suçlanan Erdoğan, daha önce çektiği fotoğraflar ve paylaştığı haberler de gerekçe gösterilerek tutuklandı.

140journos’tan yapılan açıklamada, Çağdaş Erdoğan’ın fotoğraf çekerken gözaltına alındığı aktarıldı. Hukuki sürecin devam ettiği kaydedilen açıklamada, gelişmeler hakkında açıklama yapılacağını ifade edildi. Açıklama şöyle:

“AP, AFP, Getty İmages gibi uluslararası haber ajansları ile New York Times, The Guardian, Wall Street Journal, Washington Post, Newsweek, Politico, Bloomberg, BBC ve BBC Türkçe ve Buzzfeed ile Türkiye’den 140journos ile de Şubat 2017’den beri fotoğraf ve video prodüksiyonu alanlarında çalışmakta olan fotomuhabir Çağdaş Erdoğan, 13 Eylül 2017 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. 1854 yılından beri yayımlanan dünyanın en eski ve prestijli fotoğraf dergisi British Journal of Photography tarafından bu yılın başında ‘ones to watch/yılın takip edilmesi gerekenleri’ listesine seçilen çağdaş, fotoğraflarıyla yalnızca Türkiye’de değil dünyada tanınan bir fotomuhabirdir. Çağdaş, geçtiğimiz günlerde İstanbul Kadıköy’de fotoğraf çektiği esnada gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Hukuki süreç, avukatlar tarafından yakından takip edilmekte olup gelişmeler öğrenildikçe bu sayfa üzerinden kamuoyu ile paylaşılacaktır.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şafak Pavey milletvekilliğinden istifa etti

SONRAKİ HABER

Van T Tipi Cezaevi'nde tuvaletler kamerayla izleniliyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...