15 Eylül 2017 13:19

Gazeteci Özbilgin’e hapis cezası

Sendika.Org Editörü Çağlar Özbilgin yazdığı bir yazısında cumhurbaşkanına hareket ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası aldı. 

Paylaş

Sendika.Org Editörü Çağlar Özbilgin yazdığı bir yazısında cumhurbaşkanına hareket ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası aldı. 

Çağlar Özbilgin, Halkın Sesi gazetesinde yayımlanan bir yazısında “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılandığı dava İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görüldü. Karar duruşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı, yazıda geçen “AKP, iktidarını sürdürebilmesinin biricik koşuluna dönüştürdüğü savaş ile aynı zamanda mezarını da derine kazıyor. Ne var ki gün, Saray’daki diktatör bozuntusunu mezarın içine itmeye geldiğinde buna aday çok özne var” ifadesinin doğrudan Erdoğan’ı hedef aldığını ve hakaret kastı olduğunu savundu. Sendika.Org’un haberine göre Özbilgin, savunmasında “diktatör” ifadesinin siyasal bir niteleme olup Türk Dil Kurumunun sözlüğünde dahi “Yetkilerin tek elde toplanması” anlamına geldiğini, bu haliyle ülkenin mevcut durumunu anlattığını, bu nitelemenin ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Özbilgin’in Avukatı Ali Coşkun da gerek Venedik Komisyonu raporlarında gerekse AİHM’nin ifade özgürlüğü ve hakaret suçlamalarına ilişkin kararlarında “TCK 299. maddesinin Ceza Kanunu’ndan çıkarılması” yönünde görüş bildirdiğini anımsattı.

Mahkeme ise “diktatör bozuntusu” ifadesinin “alenen Erdoğan’a hakaret” suçu oluşturduğunu belirterek Özbilgin’i 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı daha sonra 11 ay 20 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransız gazeteci Loup Bureau tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Barzani ABD'nin teklifini reddetti: 'Referanduma gidiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa