10 Eylül 2017 07:38

'Herakles Lahdi' 13 Eylül'de Türkiye'ye dönüyor

Türkiye'den İsviçre'ye kaçırılan Herakles Lahdi nihayet evine dönüyor. Cenevre'de teslim alınan lahit 13 Eylül'de Türkiye'de olacak.

Paylaş

Türkiye'den kaçırılarak İsviçre gümrüğünde ele geçirilen 'Herakles Lahdi' nihayet evine dönüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin Cenevre'de teslim aldığı 'Herakles Lahidi' 13 Eylül'de Türkiye'de olacak.

Antalya'nın Aksu ilçesinde yer alan Perge Antik Kentinde gerçekleştirilen kaçak kazılarda bulunarak yaklaşık 50 yıl önce yurt dışına kaçırılan Herakles Lahdi Türkiye'ye Bakanlık yetkilileri tarafından, 13 Eylül saat 18.00'de nakledilecek. 

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

6 Eylül'de Cenevre Üniversitesinde sergilenmekte olduğu yerden sağlıklı bir şekilde paketlenerek gümrük alanına nakledilen 'Herakles Lahdi' Cenevre'deki resmi tatilden etkilendiği için iki gün gümrük deposunda bekletildi. Cenevre Başkonsolosluğunca kargo paketleme ve mühürleme işlemleri tamamlanan 'Herakles Lahdi' Zürih'e götürülmek üzere güvenli bölge olan gümrük alanında bekletiliyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığının Cenevre'den Zürih'e nakline ilişkin çalışmaları titizlikle sürdürdüğü tarihi mirasımız için çok ciddi güvenlik önemleri de alındı. Nakli gerçekleştirecek firmayı belirleyen Bakanlık yetkilileri imzalanacak sözmeşmenin ardından lahidi en yakın kargo uçuş tarihi olan 13 Eylül'de Türkiye'ye getirecek. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Balıkçı 'Çomar' günde 15 balık yakalıyor

SONRAKİ HABER

IOC Başkanı Bach: Rio 2016 rüşvet iddiasını ciddiye alıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...