07 Eylül 2017 21:48

Trump'ın oğlu, Senato'ya ifade verdi 

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr Senato Komitesi'ne ifade verdi.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr, Hillary Clinton hakkında zarar verici bilgi toplamak için Rus bir avukatla buluştuğuna dair suçlamalar nedeniyle, Senato Komitesi'ne ifade verdi.

Konuya ilişkin toplamda 5 saat süren ifadesinin 10 dakikalık açılış kısmında  Donald Trump Jr., 'başkanlık adayı Hillary Clinton hakkında bilgi vermeyi vaadeden Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile buluşmayı kabul ettiğini çünkü Clinton'ın bu göreve 'uygunluğu' konusunda bilgi edinmek istediğini savundu. Teklifin hukuki olarak sorun yaratabileceğinin farkında olduğunu söyleyen Trump Jr., her türlü bilgiyi kullanmadan önce mutlaka avukatlarına konu hakkında danıştığını da dile getirdi.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Trump Jr., hiçbir yabancı devletle çalışmadığını söyleyerek, böyle bir fiilde bulunan herhangi bir kişiyi de tanımadığını ifade etti.

Trump Jr., geri kalanı kamuya kapalı olarak devam eden ifadesinin ardından yaptığı paylaşımda, Senato komitesinin her sorusunu yanıtladığını ve verdiği yanıtların soruşturmayı tatmin edeceğine inandığını belirtti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Birliği'nde Türkiye krizi

SONRAKİ HABER

ABD, Erdoğan'ın korumalarına silah satışını yasaklıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...