07 Eylül 2017 16:09

'Çaycuma'da taş ocağı istemiyoruz'

Zonguldak Çaycuma'da yapılması planlanan kalker ocağı ve kırma eleme tesisi projesi için düzenlenen ÇED toplantısı protesto nedeniyle yapılamadı.

Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yapılması planlanan kalker ocağı ve kırma eleme tesisi projesi için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, köylülerin protestosu nedeniyle yapılamadı.

Özel bir şirket tarafından ilçeye bağlı Çayır ve Güdüllü köyleri arasındaki bölgede yapılacak tesis için Güdüllü köyü Merkez Camii önünde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Şenol Yücel, proje hakkında köylülere bilgi verdi. Ancak toplantıya katılan Çayır ve Güdüllü köyü sakinleri projeyi istemediklerini belirterek, yetkililere tepki gösterdi.

'Taş ocağı istenmiyoruz' sloganı atan köylüler alkışlarla protestoda bulundu. Bunun üzerine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, yoğun tepkisi ve protesto nedeniyle toplantının sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesinin mümkün olmadığına ilişkin tutanak tutularak toplantıyı sonlandırıldı.

Öte yandan köylüler projeninin uygulanmaması için Zonguldak Valiliği'ne verilmek üzere bin imza topladı. (Zonguldak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Artvin’e kar yağdı

SONRAKİ HABER

300 kediyi sahiplendirdi, 100 kedinin bakımını yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...