06 Eylül 2017 16:23

Önyargıları yık, sahneye çık

15. Gençlik Yaz Kampı Latin Dansları Atölye yürütücüsünün mektubu...

Paylaş

Selim CİZDAN
Latin Dansları Atölyesi Yürütücüsü

Geleceğimiz ve özgürlüğümüz için buluştuğumuz kampımız düzenlediğimiz atölyeler, toplantılar, paneller ve forumlardaki enerjik, inançlı, dolu dolu tartışmalarla mücadelemize yeni adımlar ekleyerek sonlandı. Yeni dostluklar, bilgiler, tartışmalar ve umut dolu yüreklerimizle biz burdayız demeye devam ediyoruz.
“SARILMAYI ÖĞRENDİK”
Gençlik Yaz Kampı’nın ateşinde bir kıvılcım olan Latin Dansları Atölyesi başladığı günden itibaren önyargıları bir kenara atıp insanlar arasındaki ilişkiyi güçlendirdi.
Latin Dansları Atölyesi, dansın küçük burjuva bir uğraş olmadığını, sanat metalaştırılmadığında ve içi boşaltılmadığında toplumun her ferdine hitap edebileceğini genç işçisinden öğrencisine onlarca katılımcısıyla gösterdi. Dansın ve sanatın enternasyonelliğini farklı kültürlerden, geleneklerden gelen katılımcıların öğrenme azmiyle ve son gün atölyeden bir arkadaşımızın “Biz burada sarılmayı ve sarılmaktan çekinmemeyi öğrendik.” sözleriyle güçlü bir biçimde ortaya koyan atölye, aslında sanatın tekelci kapitalizme alet olmadığında, toplumdan uzaklaştırılmadığında gençliği umuda yönelttiğini göstermiş oldu.
GELECEKTEN ÇALDIĞIMIZ GÜNLERDE DANS
Kampın altıncı gününde düzenlediğimiz Dans Gecesi’nde insanların birbirine “dokunmasının” ve iletişim kurmasının güzelliği herkesin gözlerinden okunuyordu.
Şimdi biz bizden neyi çalmaya çalıştıklarını daha iyi anlamış, insanca yaşamın ne olduğunu deneyimlemiş, farklı yeteneklerimizi ortaya çıkarmış bir şekilde bilimi, kültürü, sanatı, insanlığı besleyerek yolumuza devam ediyoruz. Gelecekten ödünç aldığımız bu günleri düzenlemede emeği geçen herkese yani tüm kamp katılımcılarına selamla.

“Sümerce ilk dize tablete kazındığından beri buradayız 
İlk mağara resmi duvara çizildiğinden beri buradayız
On bin yıldır buradayız.
Hiçbir yere gitmiyoruz.
Susmuyoruz.
Siz de susmayın...”

ÖNCEKİ HABER

Şerif Mardin yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Canlı bir atölye: Kürt Dili Ve Edebiyatı Atölyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...