06 Eylül 2017 13:18

İdil Eser avukatı dışında kimseyle görüştürülmüyor

Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları savunucularından İdil Eser, avukatı dışında kimseyle görüştürülmüyor.

Paylaş

Büyükada'da gözaltına alınan İnsan hakları savunucularından Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser’in avukatı Erdal Doğan, Eser’in birinci dereceden hiçbir yakını olmadığından 5 Temmuz'dan beri haftada bir yalnızca bir saat avukatı görüşebildiğini ve bunun dışında hiç kimse ile görüştürülmediğini söyledi.

Doğan “İdil'in ailem dediği arkadaşlarının tüm ziyaret başvuruları OHAL/KHK’leri nedeniyle reddediliyor. Tutukluluğa yapılan tüm başvurular alay edilircesine ve hiçbir gerekçe gösterilmeden otomatikman reddediliyor” dedi. 

İdil'i göremeyen ve ailem dediği arkadaşlarının İdil'e ancak gazetede yayınladıkları ilanla ulaşmaya çabaladıklarını belirten Doğan, İdil Eser’in Aralık 2016 tarihinden beri iki ayrı kanser riski nedeniyle sağlık kontrolü altında olduğun belirtti. Doğan açıklamasını şöyle bitirdi: “Keyfi soruşturma, keyfi tutuklama ve keyfi yargı kararlarıyla tutukluluğun devamı kararlarıyla İdil Eser'i özgürlüğünden ve tüm yaşam olanaklarından mahrum etmek İdil Eser'in ve onunla birlikte tutuklanan tüm insan hakları savunucularının yaşam haklarının elinden alınmasına doğru gitmektedir” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MHP, saldırı sonrası Nazilli teşkilatını kapattı

SONRAKİ HABER

'Tel Rıfat'ta gerilimi azaltma bölgesi kuruldu' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa