04 Eylül 2017 16:48

İran'da ABD ve Lübnan vatandaşlarının hapis cezası onandı

İran'da yabancı hükümetlerle işbirliği yapmakla suçlanan 3 ABD vatandaşı ve 1 Lübnanlıya verilen on yıllık hapis cezası onandı.

Paylaş

İran Başsavcılığı bir ABD vatandaşı, iki İran asıllı Amerikalı ve bir Lübnanlının hapis cezasına çarptırıldığını doğruladı. Başsavcılığın açıklamasında "yabancı hükümetlerle işbirliği yapmaktan" yargılanan dört sanık hakkındaki hükmün istinaf mahkemesi tarafından onaylandığı belirtildi. Dört sanık onar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

DW Türkçe'de yer alan habere göre Hüküm giyen Pekin doğumlu Amerikan vatandaşı Xiyue Wang'ın cezası temmuz ayında açıklanmıştı. Xiyue "sızma faaliyetlerinde bulunmaktan" yargılanmış ancak ayrıntılı bilgi verilmemişti. İran asıllı Amerikalılarla Lübnanlı sanık ise 2016 yılının ekim ayında ABD hesabına casusluk yapmaktan on yıl hapse mahkum edilmişti. ABD yönetimi, tutukluların serbest bırakılmalarını talep etmişti.

İran Başsavcılığı ocak ayında Tahran cezaevlerinde 70 casusun bulunduğunu duyurmuştu. Mahkumlardan sadece birkaçının kimliği öğrenilebilmişti. Gözlemciler tarafından tutuklu ve mahkumların büyük bölümünün Amerikan ya da bir Avrupa ülkesinin uyruğunu almış İran asıllı kişiler olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da yangın iki can aldı

SONRAKİ HABER

Meksika'da 3 ton sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...