04 Eylül 2017 15:12

Balıkesir'de 3 hektar ormanlık alan yandı

Balıkesir'in Kepsut ilçesindeki ormanlık alanda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında 3 hektar ormanlık alan küle döndü.

Paylaş

Balıkesir Kepsut'un Örenharmanköy Mahallesi'ne yaklaşık 300 metre mesafede, bugün saat 11.15'te, hazineye ait ormanlık alanda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Mahalleye yakın olması nedeniyle, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter, 2 dozer, 13 arazöz, 1 yangın kontrol aracı ve 50 personel 15 dakikada yangına müdahale etti.

Yangın söndürme çalışmalarına Örenharmanköy halkı da tankerler ve traktörlerle yardım etti. 3 hektarlık alandaki alevler, saat 13.30'da kontrol altına alındı. Söndürülen yangınla ilgili bölgede, soğutma çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Daire Başkanı Mihtat Ateş'in, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı ile birlikte yangın söndürme çalışmalarını yönlendirdiği öğrenildi.

ORMAN YANGINLARI İÇİN METEOROLOJİK ALARM

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, önümüzdeki günlerin orman yangınları için kritik günler olduğuna meteorolojik alarm verildiğine dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Kırcı, "Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey, dün bölge müdürlüğümüzü ziyaret etmiş, orman yangınları konusunda ve ağaçlandırma konusunda brifing almıştı. Hassas günlerden geçtiğimizi belirterek dikkatli olunması gerektiğini belirtmişti. Bugün bölgemiz sorumluluk sahasında yangın çıktı. Hava koşulları nedeniyle şu an Türkiye'nin pek çok yerinde orman yangını var. Isparta, Amasya, İstanbul, Zonguldak, Muğla, Aydın, Kayseri, Antalya ve Adana'da orman yangınları var. Geride bıraktığımız 2 gün ve önümüzdeki birkaç günde, özellikle Ege ve İç Anadolu bölgeleri için meteorolojik alarm verildi. Vatandaşlarımız bu konuda çok dikkatli olmalı. Ormanlık alanlara yakın yerlerde hasat sonra tarlalar, anızlar yakılmamalı, ağaçlıklı alanlarda piknik yapılmamalı ateşten uzak durulmalıdır. Bu konu çok önemli. Kritik günler atlatılıncaya kadar vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyorum" dedi. (Balıkesir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kaçırıldığı iddia edilen 15 yaşındaki Dilek, 4 gündür kayıp

SONRAKİ HABER

Muhabirimiz Kemal Özer’in gözaltı süresi 7 güne çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...