04 Eylül 2017 11:33

'Trafik kazalarına ilişkin Meclis araştırması açılsın'

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, çok sayıda yurttaşın hayatına mâl olan trafik kazalarının sebebine ilişkin Meclis araştırması açılmasını istedi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’de bayramlarda ve tatil dönüşlerinde yaşanan trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını belirterek, trafik kazalarının sebebinin araştırılması konusunda Meclis araştırması açılmasını istedi.

Tanrıkulu’nun TBMM Başkanlığı’na verdiği dilekçede, yaşanan trafik kazalarının maddi ve manevi hasarlara neden olduğu belirtilerek, “Alınan tedbirler ya da alınıldığı düşünülen tedbirler yetersiz kalmaktadır” denildi.

'KÖPRÜLER, DUBLE YOLLAR, VİYADÜKLER ALTYAPININ SADECE GÖRÜLEN KISMI'

Yeni yapılan ya da iyileştirilen karayollarının trafik kazalarını azaltacağı düşüncesinin kabul edilebilir olmadığını belirten Tanrıkulu, şunları kaydetti:

“Gelişmiş ülkelerin yolcu ve yük taşımacılığı için demiryolları, hava yolları ve deniz yollarına yatırım yaptığı ve bu sayede güvenlik, zaman ve ekonomik açıdan kazançlar sağladığı görülmektedir. Ülkemizde ise yanlış ulaşım politikaları nedeni ile yıllardır sadece karayolu taşımacılığına önem verilmekte ve diğer alternatifler göz ardı edilmektedir. Sürücülerin bilinçlendirilmesi, karayolu altyapılarının ve onarımlarındaki ihmaller, trafik denetimlerinin yetersizliği, trafiğe elverişsiz araçların denetimsizliği gibi birçok faktörün birleşimi ülkemizde trafik sorunu oluşturmaktadır.

Yapılan köprüler, duble yollar, viyadükler vb. yapılar altyapının sadece görülen kısmıdır, inşa edilmesinin üzerinden henüz bir yıl geçmeden ülkemizde asfalt yollarda göçükler oluşmakta, yağan ilk yağmurda birçok karayolunda su birikintileri belirmektedir. Yük taşımacılığı için kullanılması gereken araçlarda mevsimlik işçiler taşınmakta ve acı olaylara sebebiyet vermektedir.

'ULAŞIM POLİTİKALARINDA AYNI HATALI YÖNTEM TAKİP EDİLİYOR'

Son yıllardaki hükümetin ulaşım politikalarında aynı hatalı yöntemi takip etmeleri ve bu hatada ısrar etmeleri sonucu trafik kazalarında birçok vatandaşımız halen daha hayatını kaybetmekte ya da yaralanmaktadır. Trafik kazaları sonucu oluşan maddi hasarlar ise ülke ekonomisine etki etmektedir. Trafik kazalarının sebebinin araştırılması, uygulanan ulaşım politikalarının trafik kazalarına etkilerinin belirlenmesine ve trafik kazalarının asgari seviyelere indirgenmesi için alınacak tedbirlerin araştırılması hususunda Meclis araştırılması açılması elzemdir.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Fakıbaba: Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın

SONRAKİ HABER

Baro: Adli yıl açılış törenine sırf alkışlamak için gitmeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa