03 Eylül 2017 22:24

Frankfurt'ta 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba için tahliye

Almanya'nın Frankfurt şehrinde 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bombanın etkisiz hale getirilebilmesi için büyük bir operasyon düzenlendi.

Paylaş

Almanya'nın Frankfurt kentinde 2.Dünya Savaşı'ndan kalma 1.8 tonluk bombanın etkisiz hale getirilmesi için 60 bini aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Westend bölgesindeki tahliye edilen alanda bakım evleri, hastaneler ve emniyet müdürlüğü de bulunuyor.

Bomba imha operasyonuna binlerce görevli katılırken operasyonun güvenli bir şekilde tamamlanabilmesi için tüm binalar tek tek kontrol edildi.

Alman tarihindeki en büyük tahliye operasyonu olarak tanımlanan işlemler, bazı kent sakinlerinin evlerini terk etmeyi reddetmesi sebebiyle gecilmeli olarak başladı.

Deutsche Welle'nin haberine göre İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma 1.8 tonluk bomba geçen salı Frankfurt Üniversitesi yakınlarındaki bir inşaat alanında bulunmuştu. Bombanın etkisiz hale getirilebilmesi için, bulunduğu alanın 1.5 kilometre yarıçapını içine alacak bir alan boşaltılıyor. Ancak söz konusu daire şeklindeki bu alan kent merkezine yakın birçok semtin büyük bölümünü içeriyor. Söz konusu alanda otobüs ve tramvay seferleri durdurulduğu için ulaşımda da büyük aksaklıklar yaşanıyor.

Almanya genelinde savaştan kalma yüz binlerce bomba olduğuna inanılıyor.

Koblenz kentinde de Cumartesi günü yapılan bomba imha operasyonu nedeniyle 21 bin kişi evlerini tahliye etmek zorunda kalmıştı. Kentte bulunan İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma mühimmat sorunsuz bir şekilde etkisiz hale getirilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

RT'nin Ekim Devrimi projesine Twitter sansürü

SONRAKİ HABER

ABD'li Şair John Ashbery yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...