02 Eylül 2017 10:09

Game of Thrones izlenme rekoru kırdı

Bir yıl aradan sonra 7. sezonuyla izleyiciyle buluşan Game of Thrones (Taht Oyunları) ilk bölümünden final bölümüne kadar rekorları alt üst etti.

Paylaş

Bir yıl aradan sonra 7. sezonuyla izleyiciyle buluşan Game of Thrones (Taht Oyunları) ilk bölümünden final bölümüne kadar rekorları alt üst etti.

İlk bölümü, ilk gün 16 milyon kişi tarafından izlenen popüler dizi, 80 dakika uzunluğundaki The Dragon and the Wolf bölümüyle ABD’de yayımlandığı saatte 12.1 milyon izleyiciye ulaştı. Bu rakama bir de bölümü HBO Now ve HBO Go üzerinden izleyenler eklenince canlı izleyici sayısı 16.5 milyonu buldu. Aynı bölümün toplamda ise 31 milyon kişi tarafından izlendiği belirtiliyor. İşte 170 ülkede yayımlanan diziden çarpıcı rakamlar...

Yayımlanmaya başladığı 2011 yılından beri her sezon yeni bir rekor kıran HBO dizisi ‘Game of Thrones / Taht Oyunları’, yeni bir rekora imza attı.

Dizinin ABD’de geçtiğimiz pazar akşamı yayımlanan yedinci sezon final bölümü The Dragon and the Wolf (Ejderha ve Kurt) 12.1 milyon kişi tarafından canlı izlenerek ‘Walking Dead’in 11.35 milyon kişilik rekorunu kırdı. 

Bu rakama bir de bölümü HBO Now ve HBO Go üzerinden izleyenler eklenince toplam izleyici sayısı 16.5 milyona ulaştı.

Böylece 7. sezon finali Game of Thrones’un bugüne kadar en çok izlenen bölümü oldu. Bu rekoru daha önce elinde tutan Eastwatch’a (7. sezon 5. bölüm) kıyasla yüzde 13 daha fazla izleyiciye ulaşan The Dragon and the Wolf, 6. sezon finalinden ise yüzde 36 daha fazla izleyici çekti.

Dizinin bu sezon ABD bölüm başı seyirci ortalamasının canlı ve sonrasında streaming platformlardan izleyenler toplandığında yaklaşık 31 milyon olduğu belirtiliyor. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Mimarlardan AOÇ için bir dava daha 

SONRAKİ HABER

Fenerler Sur’a ve Hasankeyf’e uçtu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...