02 Eylül 2017 03:56

De Mistura: IŞİD Ekim sonuna kadar yenilir

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura IŞİD’in Ekim'in sonuna kadar yenilmesini beklediğini ve seçimlerin bir yıl içinde yapılabileceğini söyledi.

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, IŞİD’in ekim ayının sonuna kadar yenilmesini beklediğini ve ardından Suriye'de adil ve özgür bir seçimin yapılması için uluslararası toplumun baskı uygulaması gerektiğini söyledi.

De Mistura, BBC'ye verdiği radyo röportajında "Benim fikrimi soracak olursanız yaşananlar bu savaşın sonunun başlangıcı gibi gözüküyor. Bunun aynı zamanda barışın başlangıcı olduğundan emin olmak zorundayız. Sorunun baş gösterdiği nokta tam da burası" dedi.

De Mistura; Rakka, Deyrizor ve İdlib'in henüz istikrara kavuşmaktan uzak olduğunu da sözlerine ekledi.

BM Temsilcisi, uluslararası toplumun hükümeti müzakere masasına oturmaya zorlaması durumunda bir yıl içinde seçimlerin gerçekleşmesinin mümkün olduğunu da söyledi.

De Mistura "Suriye hükümeti ve Rusların, bu ay sonuna kadar ya da en geç Ekim başına kadar kenti özgürleştirmeleri oldukça muhtemel" diyor.

Ayrıca ABD ve ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin "muhtemelen Rakka'yı Ekim sonuna kadar özgürleştireceklerini" söylüyor.

De Mistura savaşın sona erdirmesinin yeterli olmayacağını, önemli olanın savaşı istikrarı sürdürebilecek şekilde bitirmek olduğunu belirtiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Astana’daki yeni Suriye zirvesi 14-15 Eylül'de

SONRAKİ HABER

NSU baş sanığı Zschäpe'nin tüm suçları sabit bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...